Šakių ekipa lengvų pergalių nesitiki

lietuvos-3x3-krepsinio-rinktine-foto-lzemgulio
„Vytis-Gulbelė“ į turnyrą atsiveš bene didžiausią 3x3 patirties bagažą – komanda yra geriausią FIBA reitingą turinti ekipa iš Lietuvos. L. Žemgulio nuotr.

Liepą dėl „Hoptrans 3x3“ turnyro trofėjaus kartu su Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ekipomis varžysis ir dar trys profesionalų komandos. Viena iš jų – geriausia Lietuvos 3x3 komanda Šakių „Vytis-Gulbelė“.
 
LKL informuoja, kad Hoptrans 3x3“ turnyre Šakių ekipos garbę gins Aurelijus Pukelis, Marijus Užupis, Paulius Beliavičius ir Šarūnas Vingelis.

„Vytis-Gulbelė“ į Palangą atsiveš bene didžiausią 3x3 krepšinio patirties bagažą turinčius žaidėjus.

Visi jie patenka į geriausių pasaulio 3x3 žaidėjų 40-uką, o pati Šakių komanda yra geriausią FIBA reitingą šiuo metu turinti ekipa iš Lietuvos ir pasaulyje rikiuojasi 6-oje vietoje.

„Padarysime viską, kad įrodytume, jog patirtį kaupėme ne veltui, – teigė P. Beliavičius.

Skambiausias šakiečių pasiekimas – 2019m. Europos čempionato trečioji vieta. Iš viso 2019 FIBA 3x3 Pasaulio turo metu jie laimėjo daugiau nei 100 000 eurų.

Jei ne užklupusi pandemija, Šakių ekipos nariai jau būtų atstovavę Lietuvai atrankoje į Tokijo olimpines žaidynes. Visgi paskelbus apie olimpiados nukėlimą tapo aišku, kad 3x3 krepšinis kaip olimpinė sporto šaka debiutuos 2021 m., todėl artimiausias „Vyčio-Gulbelės“ iššūkis – „Hoptrans 3x3“ turnyras.

„Negalvojame, kad ateisime ir lengvai laimėsime, juk varžovai yra aukšto lygio žaidėjai, – kalbėjo P. Beliavičius. – Jie gali pataikyti, turi geras fizines galimybes. Manau, laukia įdomi kova tiek mums, tiek LKL žaidėjams.“

Anot Šakių atstovo, esminiu „Vyčio-Gulbelės“ pranašumu gali tapti sprendimų priėmimo greitis: „Turi sekti laiką ir padaryti abejonių nekeliančius sprendimus. Dabar mums šie dalykai jau nesukelia galvos skausmo, nes gerai jaučiame atakos laiką.“
Palangoje vyksiantį „Hoptrans 3x3“ turnyrą sudarys trys atrankos (liepos 3–4 d., 10–11 d., 16–17 d.) bei vienas finalinis etapas (liepos 24–25 d.) Prizinis turnyro fondas – 74 tūkst. eurų.

Visas turnyro kovas tiesiogiai transliuos TV6 televizija.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.