Stovykla už nulį lėšų, bet su daugybe šypsenų

nk stovykla
Stovyklos dalyviai nepabūgo fizinio krūvio bei griežtos tvarkos, o jeigu stovykla vyktų ir kitąmet, ne vienas iš stovyklautojų sakė, kad mielai joje ir vėl dalyvautų. D. Bakaitytės nuotr.

Deimantė BAKAITYTĖ

Kaip teigė „NK Šakiai“ organizacijos atstovas bei stovyklos organizatorius Marius Pavalkis, idėja surengti vaikams stovyklą kilo dar pernai. Šiais metais iniciatyvą pavyko įgyvendinti – liepos 20–23 d. surengta vaikų krepšinio stovykla „NK Šakiai“.

Svarstyta kviesti vaikus, kurie yra iš socialiai remtinų šeimų, arba tuos, kurie turi mažiau galimybių, tačiau Covid-19 šiek tiek sustabdė šiuos planus, nes nežinota, ar bus ir kada bus galima stovyklą suorganizuoti. Tuomet nuspręsta rengti nemokamą stovyklą bendradarbiaujant su Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centru (JKSC). Buvo pakviesti dviejų krepšinio trenerių – Šakių JKSC direktorės Romos Paškevičiūtės ir krepšinio trenerio Laimio Linerto – auklėtiniai. Iš visiems išsiųstų 42 kvietimų stovykloje sutiko dalyvauti 30 jaunuolių. Vaikinai, norintys dalyvauti krepšinio stovykloje, atvyko iš viso rajono (Sintautų, Lukšių, Jankų, Griškabūdžio), o jų amžius nuo 13 iki 17 metų. Nors brendimo skirtumas jautėsi, tačiau stovyklos taisyklė buvo elgtis draugiškai, tad tvyrojo tikrai gera atmosfera.

Stovykla  buvo organizuota treniruočių, kurių kiekviena truko apie dvi valandas , principu. Rytinė treniruotė buvo skirta fiziniam pasirengimui, o kitos – taktikai, individualaus meistriškumo tobulinimui krepšinio aikštelėje. Visą veiklų grafiką, kuriame suplanuota 11 fizinio kūno stiprinimo treniruočių, parengė JKSC treneriai Mantas Višinskas bei L. Linertas. Paskutinė treniruotė bus penktadienį –  kamuolio mėtymas prieš naktinio krepšinio varžybas. Kaip teigia stovyklos organizatorius, jų pagrindinis tikslas nėra visus pakviesti dalyvauti naktinio krepšinio varžybose, tačiau natūraliai išėjo, kad jaunimui tai įdomu ir jie nori dalyvauti.

„Mums su jais bendrauti ir leisti laiką tikrai yra smagu, nes tai gabus, motyvuotas jaunimas“, – džiaugiasi M. Pavalkis ir priduria, kad svarbu ne vien smagiai leisti laiką, bet ir tobulėti, todėl kiekvienos treniruotės pabaigoje akcentuojama, ko išmokstama. Pirmos dienos treniruočių pabaigoje visi turėjo pasakyti draugo, stovyklos nario vardą, kuris, jų nuomone, labiausiai stengėsi stovyklos užsiėmimų metu. Anot „NK Šakiai“ organizacijos atstovo, kiekvienam buvo paplota ir kiekvienas galėjo pasijusti stovyklos žvaigžde, o tie, kurie savo vardo neišgirdo, kitoje treniruotėje turėjo dar daugiau motyvacijos stengtis, kad jų vardas tikrai nuskambėtų. Jaunuoliams stovyklos veiklos taip pat paliko tikrai gerą įspūdį.

„Labai patinka. Treneriai labai geri, pažįstami, palaikoma griežta tvarka, esame baudžiami atsispaudimais. Naktiniam žaidimui jau esame užsiregistravę, o iš kviestinių svečių labiausiai laukiam Jasilionio ir Skaisgirio“, – dalinosi įspūdžiais stovyklos dalyviai Paulius ir Karolis bei pridūrė, kad jei stovykla vyktų kitais metais, joje tikrai dalyvautų.

Stovykla yra nemokama, tačiau, pasak M. Pavalkio, žmonių, kurie nori prisidėti savo iniciatyva, netrūko. Pavyzdžiui, Vytautas Strokas padėjo pakviesti stovyklos svečius, kurių iš viso buvo penki: Vytas Dielininkaitis, Vaidas Verbickas, Regimantas Kičas, Rolandas Skaisgirys, Aurimas Jasilionis. JKSC nupirko vandenį bei suteikė reikiamą inventorių, o stovyklos treneriai sutiko paaukoti dalį savo vasaros atostogų ir dirbti visiškai savanoriškai.

„Stovykla už nulį lėšų, bet, tikėkimės, su labai daug džiaugsmo“, – šypsodamasis taria M. Pavalkis.

Tokių iniciatyvų kaip ši Šakių rajone nelabai yra buvę, tad organizatoriai tikisi ir kitais metais surengti stovyklą, bet dar didesniu mastu: gal padaryti net keletą jaunuolių treniravimo grupių ar papildyti dienos veiklas ir pridėti nakvynę.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.