Vilkyčių ralio kroso fiestoje triumfavo ir mūsiškiai

glikas vilkyciai
Šarūnui Glikui „Mitsubishi Lancer Evo9“ garantavo prizines vietas. T. Markelevičiaus nuotr.


Praėjusį savaitgalį Vilkyčių automobilių sporto komplekse vykusiame viename didžiausių ralio kroso renginių Lietuvoje ant nugalėtojų pakylos lipo ir mūsų rajono sportininkai Šarūnas Glikas ir Tadas Viliūšis.
 
Šeštadienį trasoje varžėsi Lietuvos ir Latvijos ralio kroso čempionatų dalyviai, o sekmadienį kartu su dar vienu lietuvišku etapu vyko ir Šiaurės Europos zonos šalių etapas. Dvi dienas Vilkyčių trasoje vyko aršios kovos, čia netrūko ir išlėkimų iš trasos, ir smūgių į atitvarus, kiekviena iškovota pozicija dalyviams buvo svarbi, lems taškus metinėje sezono įskaitos rikiuotėje.

Šakiškis Šarūnas Glikas ant nugalėtojų pakylos lipo ir šeštadienį, ir sekmadienį. Šeštadienį vykusių lietuviškų ir latviškų etapų „Super Cars“ klasėje jis pelnė pirmą vietą, kartu lenktyniavo su tokiais sportininkai kaip Janis Vegeris, Edijs Ošs, Arvydas Galinis.

Sekmadienį varžybų žiūrovai išvydo jau ir NEZ – Šiaurės Europos zonos šalių čempionato klasių dalyvius, o prie jų prisijungė ir visos lietuviško ralio kroso etapo klasės. Š. Glikas startavo NEZ 4WD klasėje. Prie šioje klasėje šeštadienį jau startavusių Š. Gliko, A. Galinio bei Audriaus Stanio sekmadienį prisijungė ir Paulius Pleskovas, iškart pademonstravęs aukštą tempą. Po kvapą gniaužiančių finalų ir itin atkaklios kovos būtent jis ir triumfavo iškovodamas pirmą vietą. Jam iš paskos, minimaliu atstumu atsilikęs finišavo Š. Glikas su „Mitsubishi Lancer Evo9“, Edijs Ošs, finišavo trečias.

Po varžybų Š. Glikas neslėpė džiaugsmo ir tvirtino, kad pergalė dažnai priklauso nuo sėkmės, nusiteikimo varžyboms, technikos.

„Du metus buvau nevažiavęs profesionaliose lenktynėse, stebėjau, kaip pravažiuos ir ar stipresni tapo varžovai. Aišku, ir aš vietoje nesėdėjau, tobulinom automobilį“, – nedaugžodžiavo sportininkas.

Sekmadienį NEZ „Touring Car“ kategorijoje savo jėgas išmėgino visų Baltijos šalių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos – lenktynininkai. Mūsų šaliai čia atstovavo šakiškis T. Viliūšis, vairavęs itin netradicinį automobilį – galine ašimi varomą „Opel Astra“, bei Lukas Sidabras, sėdęs prie „BMW Compact“ vairo. Pastarasis pasirodymą baigė tuomet, kai nebesugebėjo pajudėti po smūgio į atitvarus. Nors finale T. Viliūšis atvažiavo penktas, tačiau komisarai diskvalifikavo pirmos ir antros vietos laimėtojus. Po tokių rokiruočių prizininkų trejetas pasikeitė – jų gretose atsirado ir T. Viliūšis. Nugalėtoju čia tapo Stein Karu, o antrą vietą iškovojo Andreas Aruaas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.