Tradicijos tęsiamos – apdovanojimai surengti nuotoliniu būdu

jksc apdo1
Gintarė MARTINAITIENĖ

Nors karantinas vis tebekausto mūsų įprastą gyvenimą, sausio pabaigoje vykdavusių Jaunimo kūrybos ir sporto centro tradicinių geriausių sportininkų apdovanojimų nuspręsta neatsisakyti, tik jie surengti virtualioje erdvėje. Renginio vedėjas Marius Pavalkis šmaikštavo, kad tai istorinis įvykis, o sportininkai dėkojo, kad ir už tokią galybę pasimatyti, pasidžiaugti vieni kitų pasiekimais.

Kaip jau įprasta, apdovanoti geriausi 2020-ųjų sportininkai moksleiviai, suaugusieji, išskirti aktyviausi sporto klubai, sportiškiausios mokyklos, geriausios komandos. Šiųmetinė naujovė – įvardytos ir įvairios iniciatyvos, organizuotos sporto entuziastų. Tad apie viską nuo pradžių.
 
Praėjusių metų geriausiais rajono sportininkais moksleiviais pripažinti Valdas Palubinskas (lengvoji atletika, ilgų distancijų bėgimas, mokytojas Algirdas Ulinskas), Rokas Šakėnas (lengvoji atletika, disko, ieties metimas, mokytojas Edvardas Grigošaitis), Erikas Kanapeckas (lengvoji atletika, ieties metimas, mokytojas E. Grigošaitis), Ignas Rasimas (lengvoji atletika, ilgų distancijų bėgimas, mokytojas Vytautas Strokas), Karolis Pavalkis (krepšinis, mokytoja Roma Paškevičiūtė), Mykolas Jakštys (badmintonas, mokytojas Valentinas Bagdanavičius), Vakaris Puidokas (badmintonas, mokytojas V. Bagdanavičius), Simona Dėdelytė (jėgos trikovė, treneris Rimantas Simokaitis), Ieva Smirnovaitė (grapling imtynės, treneris Vytautas Smirnovas) Paulius Ignatavičius (jėgos trikovė, treneris R. Simokaitis), Gintaras Švelnys (rankų lenkimas, treneris Romutis Pališkis).

jksc apdo2
Tarp suaugusiųjų aukščiausius rezultatus demonstravo, tad išrinkti geriausiais šie sportininkai: Giedrė Vidžiūnienė (jėgos trikovė, „Fortūna“), Vidmantas Baublys (jėgos trikovė, „Fortūna“), Aurimas Subačius, „Aidas“), Tadas Viliūšis (automobilių sportas, „Šakių ASK“, „Motorsport LT“), Šarūnas Glikas (automobilių sportas, „Motorsport LT“), Vilmantas Karalius (automobilių sportas, „Šakių ASK“), Tomas Kažemėkaitis ir Daumantas Vasiliauskas (automobilių sportas, „Šakių ASK“), Ernestas Grabauskas ir Saulius Šuopys (automobilių sportas, „Šakių ASK“), Vytas Dielininkaitis (kultūrizmas, treneris Arvydas Mickus), Iveta Sadlauskienė (kultūrizmas, treneris A. Mickus), Laimonas Survila (dviračių sportas).

Aktyviausiais rajono sporto klubais pripažinti – sporto klubas „Motorsport LT“ (Valdas Stankūnas), Automobilių sporto klubas (Tadas Viliūšis), krepšinio klubas „Vytis“ (V. Strokas), sporto klubas „Ošimas“ (Vytautas Smirnovas), klubas „Fortūna“ (R. Simokaitis), Šakių krepšinio lyga (Žilvinas Sniečkus), sporto ir laisvalaikio klubas „Vėjas“ (Mindaugas Balčiūnas), sporto klubas „Audra“ (Gintarė Bubnytė-Smirnovienė), sporto klubas „Aidas“ (R. Pališkis).

Sportiškiausiomis Šakių rajono bendrojo ugdymo mokyklomis išrinktos Lukšių Vinco Grybo gimnazija, Griškabūdžio gimnazija ir Šakių „Varpo“ mokykla. Geriausios komandos – Šakių „Vytis-Gulbelė“ krepšinio komanda (Marijus Užupis, Šarūnas Vingelis, Aurelijus Pukelis ir Paulius Beliavičius), Šakių JKSC vaikinų (U – 16) krepšinio 3x3 komanda (K. Pavalkis, Benas Vaišvilas, Paulius Mozūraitis, Matas Adomaitis).

Kaip minėta, išskirtos ir įvairiausios iniciatyvos, kurios organizuotos sporto entuziastų: Šakių „Žiburio“ gimnazijos lengvosios atletikos stadiono renovacija, apie kurią kalbėdamas mokytojas E. Grigošaitis pasidžiaugė, kad jį sutvarkius pagražėjo miestelio aplinka, o juo naudojasi ne tik mokiniai, bet ir bendruomenė.

„Svajokime, nes svajonės pildosi“, – linkėjo jis.

jksc apdo3
Tarp iniciatyvų išskirtos ir šios: teniso puoselėjimas Šakių rajone (Mantas Aleksa), „Šešupės regata“ (Vykintas Augustaitis), žvejų varžybos Lukšiuose (Gintautas Linartas), mažojo triatlono varžybos Girėnuose (Juozas Jonuška), naktinis krepšinis 3x3 ir krepšinio stovykla vaikams (Rugilė Bitautaitė, M. Pavalkis ir Giedrius Tamošaitis), tinklinio varžybos Armino Choko  atminimui (Kęstutis Chokas), šachmatų turnyras Juozui Pėžaičiui atminti (bendruomenės centras „Santaka“), stalo teniso turnyras Česlovo Vyšnevecko atminimui (Virginijus Povilaitis), šaškių turnyras (Alvydas Grinkevičius).

Sportininkus ir organizacijas su praėjusiais metais pasiektais rezultatais sveikino JKSC direktorė R. Paškevičiūtė, linkėjimus iš savo kabineto siuntė ir meras Edgaras Pilypaitis.

„Nepaisant to, ar vietos būtų prizinės ar tiesiog tik dalyvauta, ar įvertinimas būtų tarptautinis ar šalies, nacionaliniu, mastu, jūs kiekvienas esate vertingas, reikalingas“, – sakė rajono vadovas.

Renginio vedėjo kalbinti sportininkai, treneriai vienabalsiai tvirtino, kad labiausiai laukiama karantino laisvėjimo ir galimybės treniruotis ne iš namų, o grįžti į sporto sales, galimybė dalyvauti sporto varžybose ir jose vėl skinti laurus.

Apdovanoti sportininkai renginio metu tik įvardyti, o apdovanojimus kiekvienam patogiu laiku, susitarus telefonu, jie turės pasiimti iš Jaunimo kūrybos ir sporto centro. Iš viso išdalinti 53 įvairūs apdovanojimai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.