Iniciatyva „Mano MAMA juda“ – Gelgaudiškyje

mama juda
Prie inciatyvos sportuoti kartu su vaikais noriai jungiasi gelgaudiškietės, laukiamos ir kitos aktyvesnį laisvalaikį mėgstančios mamos. D. Pavalkio nuotr.


Raminta MAJAUSKAITĖ

Trečiadienio popietę jau antrą kartą Gelgaudiškio dvaro parke suskambo muzika ir į mankštą energingai suskubėjo mamos, vežimėliuose sūpuojančios savo mažylius. Kaunietė Laura Dabašinskienė, atsikėlusi gyventi į Gelgaudiškį, savo iniciatyva organizuoja nemokamas treniruotes mamoms.

„Tai nėra vienkartinis renginys, nors dabartinė situacija leidžia tik dešimties asmenų susibūrimus, planuoju rengti treniruotes ir toliau, planuoju kviesti ir mamytes su ikimokyklinio amžiaus vaikais, svarstau, galbūt atsiras norinčių, ypač kai oras gerėja. Dabar, kai žemė dar šalta, stengiamės kuo mažiau pratimų atlikti ant kilimėlio, vėliau mankštos galės būti dar įvairesnės”, – sako sveikatingumo trenerė Laura.

Pašnekovė pabrėžia, jog skirtumas tarp mankštos su vežimėliais ir tarp mankštos su vyresniais vaikučiais tas, kad mažyliai dažniausiai miega vežimėliuose, o šiek tiek vyresnius jau reikia įtraukti į veiklas drauge.

„Šios treniruotės – mano hobis. Studijavau akušeriją, studijas pabaigiau, tačiau supratau, jog toliau nematau savęs šioje srityje. Žinoma, daug įgytų žinių galiu susieti su sportu, pritaikyti šias žinias vedant mankštas, treniruojant nėščiąsias ar moteris po gimdymo. Po akušerijos studijų baigiau sporto magistrą, lankiau papildomus treniravimo kursus, kad įgaučiau daugiau praktinių įgūdžių. Dabar dirbu Jurbarko policijoje, tad darbas taip pat reikalauja gero fizinio pasirengimo”, – pasakoja iniciatyvą „Mano MAMA juda“ sukūrusi L. Dabašinskienė.

Trenerė prisimena, kaip jau nuo mažumės su tėčiu bėgiodavo krosus ar su broliu organizuodavo ilgas išvykas dviračiu: „Manau, jog tai pavyzdys vaikui, dėl to pati stengiuosi sportuoti kiekvieną dieną ir į šią veiklą įtraukti dukrytę, noriu, kad vaikas augtų aktyvus. Pamaniau, jog ir kitoms mamytėms tai galėtų būti aktualu. Taip ir kilo idėja pasiūlyti įsitraukti ir kitoms mamoms.”

L. Dabašinskienė pasakoja, jog kiekviena artėjanti treniruotė reikalauja pasiruošimo, reikia pasvarstyti, kokius pratimus daryti, ką mankštinantis pati labiau norėtų akcentuoti, nes mamos atvyksta į treniruotes su skirtingomis galimybėmis, vienoms dar nedaug laiko praėję po gimdymo, kitos ilgai nesportavusios.

„Šių treniruočių tikslas nėra numesti svorio ar padailinti kūno linijas, nors akivaizdu, jog reguliariai lankantis treniruotėse būtų ir tokie rezultatai, bet tai darome dėl savęs, dėl savo savijautos. Mano kaip trenerės tikslas – sumažinti pogimdyvinės depresijos riziką, sustiprinti mamų ir vaikų ryšį bei pagerinti mūsų visuomenės sveikatą”, – sako Laura.

Prie šio smagaus laisvalaikio praleidimo L. Dabašinskienė kviečia prisijungti visas norinčias mamas ir jų mažylius: „Šiuo metu, kai visi esame išsiilgę bendravimo, šypsenų, treniruočių nauda ne tik fizinė, bet ir psichologinė.”

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.