Noras sulieknėti atvedė į profesionalų sportą

jurga wellness
Jurga Misiukevičienė (centre) varžyboms pasiruošė per gana trumpą laiką – šešis mėnesius – bet ir kūnas, ir pasiekti rezultatai džiugina – čempionate antras vietas pelnė „Wellness“ bei „Fit pairs“ kategorijose. D. Juodkos nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Balandžio 25 d. Kėdainių arenoje vyko 41-asis Arimex Lietuvos kultūrizmo, fitneso ir bikini čempionatas bei „Fit model“ ir jaunimo pirmenybės, kur varžėsi beveik 140 sportininkų ne tik iš Lietuvos, bet ir Lenkijos, Estijos, Baltarusijos. Tarp nugalėtojų – ir šio sporto naujokė, lukšietė Jurga Misiukevičienė, prizines vietas pelniusi net dviejose kategorijose.  

Pirmiausiai J. Misiukevičienės teiraujuosi, kaip kirpėja-stiliste dirbanti moteris atrado kelią į profesionalų sportą, mat nors ji pasakoja, kad judėti patiko visada (yra šokusi, užsiėmusi aerobika), bet profesionalus sportas iki šiol nebuvo jos tikslas.
„Tiesiog nuėjau į sporto klubą mesti svorio“, – atvirauja pašnekovė ir išduoda, kad sportuodama numetė apie 13 kg.

Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre treneriu dirbantis Vytas Dielininkaitis, beje, pats neseniai profesionaliai išbandęs kultūrizmą, netruko pastebėti, kad J. Misiukevičienės figūros tipas atitinka varžybinius standartus ir pasiūlė save išbandyti varžybose.

„Sakiau: tikrai ne ne ne“, – prisimena Jurgita.

Tačiau netrukus V. Dielininkaičio įžvalgas patvirtino ir jurbarkietis kultūrizmo treneris Arvydas Mickus, tad galiausiai J. Misiukevičienė nusprendė pasirašyti šiai avantiūrai.

„Reikia bandyti, kol yra galimybė. O kada, jei ne dabar“, – mintimis dalijasi moteris.

jurga welness4
Pasiruošti varžyboms Jurgai padėjo du treneriai: Arvydas Mickus (dešinėje) ir Vytas Dielininkaitis, pats neseniai išbandęs kultūrizmą. Asmeninio archyvo nuotr.

Tad ir varžyboms ruoštis jai padėjo abu treneriai, be to, karantino ribojimai sunkino važinėjimą į Jurbarką, o Jurgita sako, kad apskritai yra iš tų žmonių, kuriems reikia, jog treneris būtų šalia, nuolat prižiūrėtų, aiškintų, kaip ir ką daryti.

„Sportas namuose tikrai ne man“, – tikina ji ir atskleidžia, kad varžyboms pasiruošti pavyko per šešis mėnesius. Įprastai treniruodavosi maždaug po keturis kartus per savaitę, prieš varžybas sporto salėje plušėdavo po penkis kartus per savaitę, neskaičiuojant aktyvių kardio treniruočių lauke – dažniausiai rinkdavosi intensyvų ėjimą. Visgi tai gana trumpas laiko tarpas, tačiau galbūt tinkamas Jurgitos sudėjimas, tvirtas charakteris ir motyvacija lėmė puikius rezultatus.

„Mačiau, kaip pradėjo kristi svoris, keičiasi kūnas ir atsirado dar didesnis noras siekti tikslo“, – sako J. Misiukevičienė ir priduria, kad ypač palaikė kolegės, vyras.
jurga welness3
Žinoma, tekdavo išgirsti klausimų, kam to reikia, tačiau Jurgita sako, kad tiesiog norėjo, be to, jaučia džiaugsmą būdama scenoje, o ir sustoti neplanuoja – jėgas ketina išbandyti dar viename čempionate, vyksiančiame gegužės 15 d., nesako „ne“ ir rudenį vyksiančioms varžyboms.

Tačiau ir ką tik prabėgusiame čempionate ji jautėsi išties graži, ne prastesnė už kitas, o pasiektas rezultatas įdėtą darbą ir pastangas tik patvirtino – J. Misiukevičienė antras vietas pelnė „Wellness“ bei „Fit pairs“ (poroje su Artur Zacharov) kategorijose. Moteris juokauja, kad gerai ir partnerio vardo nepamena, nes tik išvakarėse nusprendė pasirodyti poroje, surepetavo judesius, kad būtų sinchroniška, ir tiek.


Klausant Jurgitos nekart susidaro įspūdis, kad nueitas kelias nesudėtingas, o pasiektas rezultatas gana lengvai pasiekiamas, tačiau ji tikina, kad nors ir nebuvo labai sunku ar sudėtinga, silpnumo akimirkų būta. Bet jei kažkas dvejoja, ar verta, ji visiems pataria būtinai save išbandyti. Anot moters, dėl griežtos mitybos ji nesijautė išsekusi, nepatyrė jokių sveikatos problemų ir nejautė didžiulio diskomforto negalėdama valgyti vienų ar kitų produktų.

„Esu smaližė, tai trūko saldumynų, šokolado, bet nueini į parduotuvę ir žinai, ko tau reikia: žuvis, vištiena, ryžiai, daržovės“, – sako J. Misiukevičienė, ir iki tol propagavusi sveikesnį gyvenimo būdą.

jurga welness5
Be to, prie jos raciono prisitaikė ir šeima, nors moteris namiškius stengdavosi palepinti ir įvairesniais, negu ji valgo, patiekalais.

Visgi moteris atvira – dabar atsirado visai kitoks skonio pojūtis – ir duona skanesnė, ir prieskonius maiste kur kas labiau jaučia. Nors po varžybų sau dieną leido atsipalaiduoti, valgė ir burgerį, ir picos, bet tuoj stojo į režimą, po dienos sugrįžo į sporto salę.

„Apskritai atsirado disciplina valgyti pagal valandas, režimas. Aš sportuoju rytais, tai mane visai dienai užkrauna“, – sako moteris, jau neįsivaizduojanti savo gyvenimo be sporto.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.