Ant pakylos lipo abu kraštiečiai

bybartas moto
Tadas Bybartas „Street-Superbike1000“ klasėje užėmė trečią vietą.

Sekmadienį Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje vyko  Baltic Motorcyclists Association (BMA) I etapas Kauno taurei laimėti, kuriame prizines vietas pelnė ir du kraštiečiai.
 
Gausus būrys dalyvių trasoje ratus vadinamos apšilimo sesijos metu suko jau nuo ryto, po to vyko oficialios treniruotės ir galiausiai trasoje prasidėjo kvalifikaciniai važiavimai, kur užvirė pirmosios sezono kovos dėl geresnės vietos starto rikiuotėje.

Čia fortūna buvo ypač palanki barzdiškiui Gintarui Dereškevičiui, kuris važiavo vienoje iš labiausiai patyrusių sportininkų klasėje – B-600 ir užėmė pirmą vietą. Šios klasės dalyviai dėl šlapios kelio dangos važiavo ne 12, o aštuonis ratus.

dereskevicius moto
Gintaras Dereškevičius (dešinėje) buvo nepralenkiamas B-600 klasėje – užėmė pirmą vietą.

Pasak G. Dereškevičiaus, varžovai buvo išties stiprūs, o jis pats džiaugiasi pagaliau galėjęs jėgas išbandyti trasoje, mat pernai turėjo sportinę, o ankstesniais metais ir buitinę traumą.

„Trečias sezonas, pagaliau pradėjau važiuoti. Praeitą savaitgalį irgi turėjau du kritimus“, – pasakojo sportininkas, savo pasirodymu nosis nušluostęs ne vienam varžovui.

Dar vienas kraštietis Tadas Bybartas, daugeliui geriau pažįstamas kaip „Šlepetijos“ vadovas, važiavo „Street-Superbike1000“ klasėje ir džiaugiasi iškovota trečiąja vieta.

„Stengiaus, važiavau, bet nesitikėjau, nes, priešingai nei per treniruotes, buvo nemažas jaudulys, todėl sudėtinga įvertinti jėgas. Be to, pernai turėjau traumą, tai rezultatas tikrai džiugina“, – sakė T. Bybartas.

Šioje klasėje sportininkai važiavo šešis ratus, o dėl užklupusio lietaus varžybos buvo trimis valandomis pavėlintos.

Antrajam etapui dalyviai turėtų rinktis Estijos „Audruring“ trasoje, tačiau, T. Bybarto žiniomis, dar neaišku, ar dėl pandemijos šis etapas nebus atšauktas, o jeigu ir nebus, bent jis į Estiją vykti neketina, mat būtų nemaži reikalavimai dėl karantino, skiepų ir pan., ir jeigu dar pats galėtų susitvarkyti, tai neaišku, ar pavyktų visai komandai, o be jos, sako pašnekovas, kaip be rankų. G. Dereškevičius bent kol kas minties važiuoti antrajame etape neatsisako. Abu motociklininkai šį sezoną ketina dar nekart pabalnoti plieninius žirgus bei dalyvauti ir kituose čempionatuose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.