Griškabūdyje – tradicinis gatvės krepšinio 3x3 turnyras

krepsinis 3x3 griskabudis
Šiųmečiame gatvės krepšinio 3x3 turnyre Griškabūdyje varžėsi 14 komandų. (Organizatorių nuotr.)


Tradiciškai rugpjūčio pabaigoje krepšinio aikštelėje Griškabūdyje vėl šurmuliavo oranžinio kamuolio entuziastai, čia buvo surengtas 3x3 gatvės krepšinio turnyras „Leiskime vasarą sportiškai“. Turnyre dalyvavo 14 komandų iš Kazlų Rūdos, Kauno, Šiaulių bei Šakių rajono ir varžėsi dviejose amžiaus grupėse.
 
Kaip pasakojo Griškabūdžio kultūros centro sportinių renginių ir šio turnyro organizatorius Algimantas Zymonas, jau nuo 1997 metų Griškabūdyje organizuojamas gatvės krepšinio 3x3 turnyras, organizatoriai – Griškabūdžio kultūros centras.

Pirmieji į aikštelę išbėgo krepšininkai iki 18 metų amžiaus, krepšinio aikštelėje varžėsi keturios komandos. Po įtemptų kovų pirmą vietą iškovojo komanda, pasivadinusi „007“, iš Šakių. Antri liko kazliškiai, treti gelgaudiškiečiai.

Grupėje 19 metų ir vyresni krepšinio aistruoliai susibūrė net į 10 komandų. Ir čia vyko atkaklios krepšinio kovos, po kurių paaiškėjo, jog pajėgiausia šiemet yra šiauliečių komanda „Martynas ir draugai“, antri liko kauniečiai („Rėmėjai“), treti – komanda „Degė“ (Degutinė).

Dvylika sportininkų panoro išmėginti savo jėgas tritaškių konkurse, taikliausias buvo šakietis Martynas Martinaitis, antras liko taip pat šakietis Paulius Balčiūnas.

Baudų mėtymo konkurse geriausiai sekėsi griškabūdiečiui Lukui Matulaičiui, antras liko sintautiškis Paulius Jakaitis.

Nugalėtojams atiteko taurės ir medaliai, rėmėjų dovanos, visi dalyviai pasipuošė specialiai turnyrui sukurtais marškinėliais.

Visą šeštadienio dieną Griškabūdžio sporto aikštelėje bumbsintys kamuoliai traukė ir žiūrovus, kurie stebėjo atkaklias krepšinio kovas. Šiųmečio 3x3 gatvės krepšinio turnyro organizatoriai ypač dėkojo rėmėjams: „Volinta energy“, UAB „Vilkža“, Algiui Sarpaliui, Juozui Valaičiui, Marijui Užupiui ir kitiems geros valios žmonėms, prisidėjusiems prie turnyro organizavimo.

„Daug prisidėjo rengiant šiųmetį turnyrą Griškabūdžio seniūnija ir Griškabūdžio kultūros centras, jų lėšomis ir pastangomis buvo atnaujintos krepšinio lentos ir krepšiai“, – sakė A. Zymonas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.