Teniso turnyre – vietinių žaidėjų triumfas

tenisas rebe
Kaune esančiuose uždaruose kortuose buvo sužaisti abiejų grupių pusfinaliai bei finalai, po kurių paaiškėjo laimėtojai. (Organizatorių nuotr.)


Šakių lauko teniso klubas „Rebė“ neseniai surengė antrąjį savo vardo taurės turnyrą, kuris pritraukė rekordinį skaičių dalyvių, besivaržančių dėl didžiosios ir mažosios „Rebės“ taurės.
 
Turnyre varžėsi 23 dalyviai – šeši šakiečiai, gausus būrys atvykusių marijampoliečių, tarp kurių ir sėkmingai pasirodžiusi vienintelė žaidėja moteris, bei iš kitų miestų sugužėję svečiai, teniso mėgėjai.

Pagal jėgas žaidėjai buvo suskirstyti į dvi grupes ir žaidė skirtinguose teniso aikštynuose. Stipriausieji kovėsi Jaunimo kūrybos ir sporto centro teniso aikštelėje, o likusieji savo jėgas išbandė sporto klubo „Audra“ aikštyne.

Finalinę turnyro dieną, užklupus stipriam lietui, turnyro organizatoriui Mantui Aleksai teko skubiai suktis iš padėties – turnyrą Šakiuose sustabdyti ir lemiamus mačus perkelti į Kaune esančius uždarus teniso kortus. Čia buvo sužaisti abiejų grupių pusfinaliai bei finalai, po kurių paaiškėjo galutinė rikiuotė ir tai, jog tiek mažoji, tiek didžioji „Rebės“ turnyro taurė šiais metais priklauso šakiečiams.

Mažąją taurę antrus metus iš eilės iškovojo šakietis Martynas Švelnys, finale 5:2 palaužęs iš Kidulių atvykusį priešininką Tadą Račiūną. Mače dėl trečiosios vietos po atkaklios kovos 7:5 triumfavo jurbarkietis Alvydas Kavaliauskas, šiemet be medalio palikęs praėjusių metų mažosios taurės finalininką, šakietį Vytenį Vaičiūną.

Kovoje dėl didžiosios taurės užvirė tikros aistros – ketvirtfinalyje arti iškritimo ribos buvo jau nuo turnyro pradžios favoritu laikytas radviliškietis Edas Žižniauskas, kuris po teisėjo švilpuko marijampolietį Roką Eidukaitį aplenkė tik vienu vieninteliu, bet lemiamu tašku. Tiesa, liepos pradžioje Šakių rajono teniso lygą laimėjęs E. Žižniauskas šįkart tenkinosi bronzos medaliu, kadangi pusfinalyje jį sustabdė iš Marijampolės atvykęs Lukas Linkus (7:10), o mažajame finale pergalė rezultatu 10:8 buvo pasiekta prieš praėjusių metų „Rebės“ taurės laimėtoją, kidulietį Giedrių Račiūną.

Stipresniųjų žaidėjų grupėje šįkart triumfavo iš Gotlybiškių kilęs Linas Kalusevičius, pusfinalyje 6:4 prieš G. Račiūną pasiekęs saldų revanšą, o finale po permainingos kovos 7:4 nugalėjo antroje vietoje likusį marijampolietį L. Linkų.

Šakių lauko teniso klubo „Rebė“ prezidentas Arūnas Tarnauskas džiaugėsi vis augančiu teniso turnyru ir šio sporto populiarumu gimtuosiuose Šakiuose.

„Smagu matyti, kad tenisas Šakiuose toliau auga, auga ir žaidėjų skaičius iš kitų miestų, vadinasi, dirbama tinkama linkme, apie mūsų mieste organizuojamus turnyrus sklinda atgarsis ir didesniuose miestuose, tai geras ženklas ir įvertinimas mums“, – kalbėjo klubo „Rebė“ vadovas.

Teniso turnyrus Šakiuose organizuojantis M. Aleksa dėkoja rėmėjams ir sako: „Kiek apmaudu, kad finalus, kurių lygis šiemet buvo itin aukštas, dėl lietaus teko pervežti į Kauną, tačiau taip pat itin smagu, jog didžioji dalis žaidėjų pirmą kartą išbandė aukščiausio lygio teniso kortus. Norėtųsi, kad, augant teniso populiarumui Šakiuose, atsirastų bent vienas uždaras kortas ir čia. Kiek tai realu – sunku pasakyti. Susidomėjimas tikrai nemažas, o svajonių ir planų turime gražių.“

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.