Kultūrizmo čempionatuose – dar gausesnės šakiečių sportininkų gretos

fit pairs
Vytas Dielininkaitis ir Jurga Misiukevičienė (pora dešinėje) užėmė trečią vietą „Fit pairs“ kategorijoje, tačiau ne vieną apdovanojimą jie susižėrė ir įvairiose kategorijose individualiai.

Gintarė MARTINAITIENĖ   
    
Praėjusį savaitgalį, spalio 16–17d., įvyko net du Lietuvos kultūrizmo ir fitneso čempionatai, kuriuose pasirodė keturi Šakių sportininkai. Nors ne visi pasipuošė aukščiausios prabos medaliais, bet akivaizdu, kad ši sporto šaka mūsų krašte vis labiau randa vietą po saule.

Spalio 16 d. Kupiškyje vyko Atvira Lietuvos kultūrizmo ir fitneso taurė. Čia dalyvavo jau ir anksčiau čempionatuose laurus skynę Jurga Misiukevičienė ir treneriu Jaunimo kūrybos ir sporto centre dirbantis Vytas Dielininkaitis. J. Misiukevičienė pirmąją vietą iškovojo „Miss Bikini“ kategorijoje, V. Dielininkaitis laurus skynė trijose kategorijose – pirmą vietą iškovojo Vyrų modelio kategorijoje, antrąsias vietas užėmė Vyrų naujokų ir Vyrų klasikiniame kultūrizme.

Jau kitą dieną, spalio 17-ąją, Kėdainiuose vyko Lietuvos kultūrizmo, fitneso, bikini ir „Fit Model“ atviroji taurė. Čia startavo ir dvi šios sporto šakos naujokės – penktą vietą „Fit Model“ kategorijoje užėmė Sabrina Žindžiuvienė, septintą vietą Naujokių bikini kategorijoje užėmė Monika Riaubienė. Puikius rezultatus ir šiame čempionate toliau demonstravo J. Misiukevičienė ir V. Dielininkaitis: „Fit pairs“ (poros) kategorijoje sportininkai iškovojo trečiąją vietą, o J. Misiukevičienė antrąją vietą užėmė „Moterų Wellness“ kategorijoje. Visi sportininkai buvo ruošiami V. Dielininkaičio ir jurbarkiečio trenerio Arvydo Mickaus (sporto klubas „Progresas“).

V. Dielininkaitis sako, jog didžiuojasi ir sportininkėmis, ir savimi, nes pasiruošimas ir treniruotės yra viena, tačiau užlipimas ant scenos, gebėjimas įveikti stresą, jaudulį – kas kita. Džiugina jį ir naujų žmonių įsitraukimas į šį sportą, nors sutinka, kad motyvuoti, pritraukti ir išlaikyti reikia pastangų.

„Žinoma, kad savo rezultatus vertinu labai gerai. Net nežinau, ko dar galima daugiau norėti. Pasiekiau visus išsikeltus tikslus, o apdovanojimai tik dar labiau paskatina. Pavyko perlipti į kitą kategoriją (turėjo siekį dalyvauti klasikiniame kultūrizme – red. past.). Lyginant su pernai pavyko priauginti 6 kg kokybiškos masės, tai tikrai didelis darbas padarytas“, – įspūdžiais po čempionato dalijosi treneris ir sportininkas V. Dielininkaitis.

fit kedainiai
Čempionate jėgas išbandė ir dvi šios sporto šakos naujokės Monika Riaubienė (kairėje) ir Sabrina Žindžiuvienė. D. Juodkos nuotr.

Paklaustas apie ateities planus vyras sako: „Kuo ilgiau išlaikyti formą ir būti sveikam, nebūtinai sulaukti aukščiausių apdovanojimų.“ Tačiau kol kūnas paruošas, sustoti neketina – jis kartu su J. Misiukevičiene bei dar vienu sportininku iš Jurbarko jau šį savaitgalį jėgas bandys pasitikrinti ir Lenkijoje vyksiančiame čempionate.

J. Misiukevičienė puikius rezultatus demonstruoja taip pat ne pirmą kartą. Moteris teigia, kad forma buvo paruošta, tad per vasarą reikėjo tik palaikyti.

„Rezultatus visada vertinu gerai“, – juokiasi pašnekovė ir taip pat neketina sustoti.

Anot moters, labai džiugu, kad į šį sportą įsitraukia naujokai, mat iki šiol rajone kultūrizmas tikrai nebuvo viena iš populiaresnių sporto šakų.  

„Mane tikrai užkabino, kad atsirado naujų žmonių. Smagu, kad gali kitus užmotyvuoti, pats pasitempti“, – sako sportininkė.

O kaipgi naujokai? Pasak S. Žindžiuvienės, ji rimtai sportu užsiima dvejus metus, o pasiruošimas varžyboms truko gerą pusmetį. Moteris atvira: tai sunku tiek fiziškai, tiek psichologiškai, tačiau jai tai buvo reikalinga kova pačiai su savimi. Sportuoti, prisižiūrėti mitybą ji ėmė dėl savęs, netenkino vaizdas veidrodyje, kūnas pasikeitė ir po vaikų gimdymo, o trenerio paraginta galiausiai pasiryžo avantiūrai užlipti ir ant scenos.

„Tikrai didžiuojuosi savimi, kad tai padariau, nors buvo ir labai nedrąsu, pergyvenau, rodos, scena po kojomis slysta“, – įspūdžiais dalijosi S. Žindžiuvienė, juokavusi, kad nors pirmą dieną po varžybų ji apie sportą net nemąstė, bet dabar jau nežino, ar ir ateityje nesusigundys galimybe darkart užlipti ant scenos.

„Bet kad sporto nepaliksiu, tai tikrai“, – užtikrintai sako pašnekovė ir tikina, kad sunkų kelią nueiti buvo verta, jautė ir šeimos palaikymą, pagyrų mamai negaili ir sūnus su dukra.

Kita šios sporto šakos naujokė M. Riaubienė sako, jog sportas jau seniai yra jos gyvenimo dalis, tačiau tai buvo pirmas kartas, kai įkalbinta trenerio pasiryžo jėgas išbandyti tarp profesionalų. Ar profesionaliai sportuos ir toliau, ar tik dėl savęs, moteris sako dar nežinanti, jai svarbi ir šeimos nuomonė, bet patikina, kad čempionatas – labai įdomi patirtis, patirtomis emocijomis gyvena iki šiol.

„Nežinau, man nebuvo sunku pasiruošti, nes žinojau, kur einu. Valia, ryžtas, ištvermė, kantrybė“, – sako M. Riaubienė ir pripažįsta, kad iškovoti aukštesnes pozicijas jai koją pakišo ir scenos baimė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.