Čempionatuose demonstravo puikius rezultatus

fortuna medaliai1
Čempionatuose pasirodę „Fortūnos“ sportininkai pelnė prizines vietas, o jauniausiai komandos narei Viltei Bakšinskaitei (kairėje) tai buvo pirmosios varžybos. „Fortūnos“ nuotr.


Praėjusį savaitgalį Kuršėnuose vyko Lietuvos jėgos trikovės ir štangos spaudimo čempionatai, kuriuose dalyvavo ir puikius rezultatus demonstravo penki Šakių sporto klubo „Fortūna“ sportininkai.
 
Jaunių amžiaus grupėje startavo Viltė Bakšinskaitė. Ji iškovojo dvi pirmas vietas svorio kategorijoje iki 47 kg ir buvo apdovanota medaliais bei absoliučios nugalėtojos taure. Viltės rezultatai: pritūpimas 40 kg, štangos spaudimas 25 kg, štangos atkėlimas 55 kg, suma 120 kg. Tai jauniausia komandos narė ir šie čempionatai Viltei buvo pirmieji jos sportinėje karjeroje.

Jaunių amžiaus grupėje, svorio kategorijoje virš 105 kg, startavo Gabrielius Kajus Čižauskas, štangos spaudimo čempionate iškovojęs trečią vietą, o jėgos trikovės čempionate jis užėmė ketvirtą vietą. Kajaus rezultatai: pritūpimas 155 kg, spaudimas 90 kg, trauka 155 kg, suma 400 kg.

Jaunimo amžiaus grupėje Lietuvos jėgos trikovės čempionate 74 kg svorio kategorijoje Lietuvos vicečempionu tapo Lukas Plaušinaitis. Štangos spaudimo čempionate jis užėmė trečią vietą. Luko rezultatai: pritūpimas 195 kg, spaudimas 90 kg, štangos trauka 210 kg, suma 495 kg.

Kaip visada, įspūdingai pasirodė Giedrė Vidžiūnienė. Jėgos trikovės čempionate sportininkė iškovojo pirmą vietą suaugusių amžiaus grupėje, pirmą vietą veteranų amžiaus grupėje ir tapo absoliučia šios amžiaus grupės nugalėtoja. Štangos spaudimo čempionate ji irgi iškovojo pirmą vietą ir absoliučios nugalėtojos titulą veteranų amžiaus grupėje, o suaugusių amžiaus grupėje užėmė antrą vietą. Giedrės rezultatai: pritūpimas 160 kg, štangos spaudimas 82,5 kg, štangos atkėlimas 155 kg, suma 397,5 kg.

Komandos pasirodymą vainikavo puikūs, rekordiniai Vidmanto Baublio startai. Jis pagerino visus jam pačiam priklausančius Lietuvos rekordus – pritūpimo veiksme 165 kg, spaudime 137,5 kg, štangos atkėlime 172,5 kg ir sumoje 475 kg. Šie rezultatai jėgos trikovės čempionate Vidmantui garantavo Lietuvos čempiono titulus tiek suaugusių, tiek veteranų amžiaus grupėse. Štangos spaudimo čempionate jis taip pat nugalėjo ir užėmė pirmas vietas suaugusių bei veteranų amžiaus grupėse.

Sportininkams varžyboms ruoštis padėjo treneris Rimantas Simokaitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.