Krepšinio ir Sūduvos metų startą pažymėjo simboliniu turnyru

krepsinis mokytojai
Finale susikovė dvi šakiečių komandos – „Vėjas“ ir „Šakių mokytojai“ (žalia apranga), kurie ir šventė pergalę. D. Pavalkio nuotr.

Sausio 6 d. kalėdinio laikotarpio pabaigą vainikavo Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre (JKSC) vykęs „Trijų Karalių 3x3“ krepšinio turnyras. Seimo nario Giedriaus Surplio inicijuotose varžybose rungėsi aštuonios šakiečių bei miesto svečių komandos. Krašto garbę gynė „Šakių rajono mokytojai“, „Vėjas“ ir „Šakių rajono ūkininkai“. Iš sostinės jėgas išbandyti atvyko „JAV ambasada“, veteranus subūręs „Vilnius“ bei dvi Seimo komandos. Turnyre dalyvavo ir mero Manto Varaškos vedama Kazlų Rūdos savivaldybės atstovų trijulė.

2022-ieji paskelbti Sūduvos ir Krepšinio metais – būtent ši simbolika įkvėpė G. Surplį surengti draugiškas varžytuves.

„Aš mąsčiau, kaip būtų galima šiais metais padaryti taip, kad daugiau Lietuvos būtų Šakiuose ir daugiau Šakių Lietuvoje. Labai gražiai susišaukė Trijų Karalių šventė, Sūduva bei Seimo krepšininkų komanda. Pasikalbėjus su jos nariais ir Rolandu Skaisgiriu, gimė ši graži iniciatyva. Labai džiugu, kad susibūrė Kazlų Rūdos savivaldybės komanda, diplomatinis korpusas, šakiečių komandos ir Seimas. Norėjosi gražaus metų pradžios akcento, tik labai blogai pavyko, nes mes pralošėme“, – su šypsena kalbėjo turnyro iniciatorius, žaidęs vienoje iš Seimo komandų.

Gerų emocijų ir adrenalino kupina varžybų atmosfera džiaugėsi ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Šakių skyriaus pirmininkas Raimondas Januševičius. Jis vylėsi, jog šis vienijantis renginys taps šaunia tradicija.

Po įnirtingų kovų pergalę išplėšė „Šakių rajono mokytojai“ (Tomas Vencius, Virgilijus Makūnas, Andrius Vencius, Žydrūnas Antanaitis), antrąją vietą iškovojo šakiečių komanda „Vėjas“, kurios garbę gynė Dalius Jasevičius, Tomas Krunkaitis, Mindaugas Labanauskas ir Vygantas Racevičius), o treti liko „JAV ambasados“ žaidėjai. Laimėtojai buvo apdovanoti taurėmis, medaliais bei Seimo dovanėlėmis.

Tačiau nosies nenukabino ir pralaimėjusieji. Vienoje iš Seimo komandų žaidęs TS-LKD frakcijos narys Andrius Kupčinskas juokavo, kad pralaimėjimas Seimo krepšininkams – įprasta praktika.

„Tuo metu, kai Lietuva pirmininkavo Baltijos asamblėjoje, subūrėme komandą ir pradėjome žaisti su latviais ir estais. Praėjusiais metais laimėjome Baltijos asamblėjos taurę, paskutinį kartą ją buvome iškovoję prieš 15 metų. Anksčiau buvo juokaujama, kad jei nepatyrėte pergalės džiaugsmo – kvieskite Seimo komandą. Šiandien emocijų labai daug, šaunu, kad toks turnyras suorganizuotas, kad galime atvykti. Komandoje nėra nei pozicijos, nei opozicijos, tiesiog visi kartu žaidžiame“, – įspūdžiais dalinosi A. Kupčinskas.

Be jo, aikštelėje buvo galima išvysti ir kitus politikus – socialdemokratą Gintautą Palucką, liberalą Virgilijų Alekną ar „Vilniaus“ veterano komandoje žaidusį kraštietį prodiuserį R. Skaisgirį.

Krepšinis suvienijo oponentus, tačiau renginio organizavimo užkulisiuose politinių prieskonių neišvengta. Nors varžybų organizatoriai tikėjosi, jog renginį parems Šakių rajono savivaldybė, tačiau nebuvo sulaukta nei paramos, nei savivaldybei atstovaujančios žaidėjų komandos. G. Surplio teigimu, Šakių JKSC salės nuomos išlaidas teko padengti jam pačiam, o po varžybų į baseiną atsigaivinti užsukę žaidėjai mokėjo iš savo kišenės. Pasak Šakių rajono mero Edgaro Pilypaičio, oficialus paramos prašymas pateiktas nebuvo. Apie turnyrą buvo kalbama tik praėjusių metų pabaigoje vykusio susitikimo su G. Surpliu metu, tačiau savivaldybė remti Seimo nario „reklaminio renginio“ nepanoro.

Agnė Kereišiūtė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.