Kartu su dangumi griaudėjo tradicinis Naktinis krepšinis

nk2022
„U18“ grupėje namams pergalę padovanojo šakiečių komanda „326“ (juoda apranga), finalinėje kovoje įveikusi šiauliečių „EDGE“. V. Venslovaičio nuotr.


Agnė KEREIŠIŪTĖ

Aistringų krepšinio fanų neišgąsdino nei vakaro tvanka, nei naktį praūžusi audra – šeštadienį Jaunimo kūrybos ir sporto centrą sudrebino jau aštuntasis 3x3 Naktinio krepšinio turnyras. Šiais metais „NK Šakiai“ komandos organizuojamas renginys subūrė 94 žaidėjus iš Vilniaus, Kauno, Molėtų, Šiaulių, Kuršėnų, Kėdainių, Vilkaviškio, Marijampolės ir, žinoma, Šakių, o jų kovas stebėjo daugiau nei 600 žiūrovų.

„Kai kurios komandos į Šakius atvažiuoja net penktus metus iš eilės. Laikau tai kokybės ženklu – į turnyrą grįžtantys žadėjai parodo, kad liko patenkinti. Tai džiugina, nes renginio idėja nuo pat pradžių buvo ir išlieka orientuota į bendruomenės stiprinimą. Krepšinio turnyras ne tik pramoga dalyviams – jis pritraukia ir miestiečių dėmesį. Gausus žiūrovų būrys ir palaikymas yra išskirtinis mūsų bruožas, kuriuo didžiųjų miestų renginiai dažnai nepasižymi“, – džiaugiasi vienas renginio organizatorių Marius Pavalkis.

Dalyviai rungėsi dviejose amžiaus grupėse: „U18“ galėjo žaisti ne vyresni nei 18 metų jaunuoliai, o „Mėgėjų“ grupėje žaidėjų amžius nebuvo ribojamas.

„U18“ grupėje, kurioje varžėsi šešios komandos, pirmąją vietą iškovojo ir namų garbę apgynė vietinių komanda „326“ (Karolis Pavalkis, Paulius Mozūraitis, Tomas Stankevičius, Benas Vaišvilas), antroji vieta atiteko svečiams iš Šiaulių „EDGE“ (Gustas Blinkinas, Jokūbas Stropus, Nedas Žolpis), trečioji vieta – marijampoliečiams „Černė“ (Adrijus Jančiauskas, Justas Čebatorius, Nedas Rusovičius, Tadas Seliokas).

„Mėgėjų“ grupėje besivaržančiųjų gretos buvo kur kas gausesnės  – čia dėl pergalės rungėsi net 18 komandų. Antrą valandą ryto vykusiame finale pergalę iškovojo bendra šakiečių ir kauniečių komanda „Ekipažas“ (Lukas Karalius, Lukas Žukauskas, Ričardas Verbickas, Dominykas Petkevičius). Antrąją vietą užėmė komanda „Ekholdt Montasje“ (Gražvydas Mockus, Domantas Šimaitis, Lorenas Stoškevičius, Deividas Visockis), kuri į Šakių naktinio krepšinio turnyrą iš Kuršėnų atvyko jau ketvirtą kartą. Trečiąja vieta džiaugėsi komanda iš Kėdainių „Grafu Furniture“ (Vilius Akučka, Julius Raudonius, Tadas Baracevičius, Simas Stonys).

Turnyro metu vyko ir konkursai, kuriuose dalyvavo visi norintys. „Snaiperio“ konkurse pergalę iškovojo šakietis Arnas Šnipas, įveikęs 52 varžovus. Populiariausiąjį „Drunk&Dangerous” („Girtas ir pavojingas“) konkursą laimėjo šiaulietis Tadas Baracevičius – užsidėjęs specialius girtumą imituojančius akinius vaikinas nosį nušluostė net 96 konkurentams. „Oro karaliaus“ titulas taip pat atiteko šiauliečiui, žymaus Lietuvos krepšininko Mindaugo Žukausko sūnui Deividui Žukauskui, nugalėjusiam keturis varžovus.

Pergalės ne tik paglostė laimėtojų širdis, bet ir papildė pinigines – jie buvo apdovanoti piniginiais prizais, kurių bendras fondas siekė 1 tūkst. eurų. Už paramą ir pagalbą organizatoriai dėkojo vis gausėjančiam rėmėjų būriui.

„NK Šakiai“ komanda neliko abejinga aktualijoms – tradicinis Naktinio krepšinio akcentas yra juoda spalva, tačiau šiemet dalyviams buvo išdalinti balti marškinėliai, papuošti Ukrainos vėliavos spalvomis nudažytais kamuoliukais.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.