Buriama jungtinė komanda

vytis vdu nuotr-autorius-M-Baranauskas
Basketnews.lt ir vdu.lt skelbia apie pokyčius ir buriamą jungtinę Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ir „Vyčio“ komandą, rungtyniausiančią Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Komanda bus atpažįstama ir dvigubu pavadinimu – „Vytis-VDU“.

Minėtuose portaluose nurodoma, kad plėsdamas partnerių gretas bei atnaujindamas įvaizdį VDU pasirašė bendradarbiavimo ir jungtinės veiklos sutartį su „Vyčio“ klubu. VDU studentų krepšinio žaidėjų pagrindu sudaryta komanda treniruosis naujajame didžiausiame Lietuvoje universitetiniame Valdo Adamkaus sporto komplekse. „Vytis-VDU“ krepšinio komanda sporto komplekse per mėnesį sužais vienerias oficialias NKL rungtynes, o įprastai rungtynės, kaip ir iki šiol, bus žaidžiamos Šakiuose, Jaunimo kūrybos ir sporto centre.
 
Pirmaisiais komandos naujokais taps ir prie jungtinės krepšinio komandos, kuri žais 5×5 bei trijulių krepšinį, šiemet prisijungs perspektyviausi U23 3×3 jaunimo rinktinių žaidėjai Rokas Mačiulis, Ernestas Jonkus ir Eimantas Žilius.

„Šis dviejų stiprių ir laiminčių organizacijų bendradarbiavimas organizacine prasme yra ganėtinai unikalus reiškinys, kuris jungs ir suderins sportininkų bei trenerių rengimą, sporto studijas bei skirtingas krepšinio atmainas – 5×5 krepšinį Regionų krepšinio lygoje (RKL), NKL ir sparčiai populiarėjantį, neseniai olimpine sporto šaka tapusį trijulių krepšinį. VDU savo studentams sportininkams sudarys ypač geras sąlygas tobulėti tiek sportinėje, tiek akademinėje plotmėje“, – bendradarbiavimo pradžia džiaugiasi VDU Sporto centro pavaduotojas organizuojamai veiklai ir užimtumui Justas Kalinauskas.

Šiuo žingsniu yra siekiama sukurti į NCAA (angl. National Collegiate Athletic Association) panašų modelį, kuriame sportininkas tiek bakalauro, tiek magistro studijose, atstovaudamas universitetui, gauna sportininko paketą, kuris padėtų sportininkui įgyti kokybišką išsilavinimą ir tobulėti sportinėje karjeroje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.