Fitneso varžybose rezultatais nustebinusi gimnazistė džiaugiasi perlipusi save

gurajute v
Viktorijai Gurajūtei (ketvirta iš dešinės) Latvijoje vykusios varžybos buvo debiutinės, tačiau pasiekimai išties džiuginantys – antrą vietą mergina iškovojo Jaunimo, o Moterų kategorijoje užėmė trečią vietą. Asmeninio archyvo nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Savaitgalį Latvijoje vykusiose tarptautinėse kultūrizmo ir fitneso varžybose „Riga Pearl“ su „Rino team“ komanda dalyvavo ir dvi šakietės. Viena iš jų, Šakių „Žiburio“ gimnazistė Viktorija Gurajūtė, ant scenos lipo pirmąkart, tačiau pasiektos pergalės džiugina tiek trenerius, tiek pačią merginą.

Dvyliktoje klasėje besimokanti lukšietė V. Gurajūtė pripažįsta nuo vaikystės mėgusi aktyvų laisvalaikio praleidimą, važinėjimą dviračiu, save yra išbandžiusi įvairiose veiklose, tokiose kaip šokiai, kvadratas, cirkas, badmintonas ar lengvoji atletika, tad sportas visada buvo jos gyvenimo dalis. Norėdama išbandyti kažką naujo, sausį mergina nusprendė praverti ir Jaunimo kūrybos ir sporto centro salės duris, kur ją pastebėjo treneris Vytas Dielininkaitis.

„Pamatė, kad mėgstu save paspausti, pasiūlė, jei noriu, ruoštis varžyboms“, – prisimena mergina ir džiaugiasi visuomet turėjusi tvirtą trenerio užnugarį ir didžiulį palaikymą.

gurajute v2
Ne pirmose varžybose save išbandanti Sandra Kasparevičienė (kairėje) užėmė šeštą vietą, tiek jos, tiek debiutantės Viktorijos Gurajūtės pergalėmis džiaugiasi ir vienas iš trenerių Vytas Dielininkaitis. Asmeninio archyvo nuotr.

Gerų žodžių ji negaili ir komandai, kauniečiams treneriams Ovidijui Ringiui ir Anai Ringei bei varžyboms padėjusiai pasiruošti taip pat šios sporto šakos atstovei Jurgai Misiukevičienei, nes jausti palaikymą ir paskatinimą, pripažįsta pašnekovė, išties svarbu. Netrūko jo ir iš šeimos, juolab kad ir jos tėtis Marius anksčiau aktyviai užsiėmė lengvąja atletika, nuolat rūpinosi ir ypač dėl mitybos palaikė jaunesnė sesuo, o užsienyje dirbančiai mamai, kai grįš namo, už moralinį ir finansinį palaikymą Viktorija žada užkabinti medalį.

Ir draugai, pasak Viktorijos, suprato jos režimą ir atsisakymus panaktinėti, nes tiesiog tekdavo pasakyti, kad jai jau laikas miegoti.

Nors V. Dielininkaitis sako, kad merginos potencialą matė visi treneriai, bet varžybose pasiektos pergalės išties nustebino. V. Gurajūtė užėmė antrą vietą Jaunimo kategorijoje, o tarp moterų, kur jėgas išbandyti nusprendė paskutinę minutę, buvo trečia. Džiugina ir faktas, kad aukštesnes vietas pelnė jau šio sporto senbuvės, o Viktorijai tai buvo debiutinės varžybos. Beje, čempionate dalyvavo ir kita kraštietė Sandra Kasparevičienė, ji Moterų bikini užėmė šeštą vietą.

„Mes tai padarėm! Devyni sportininkai, 10 taurių, visi pateko į Top-6. Komanda, Jūs esate kosmosas!“ – emocijų dėl pasiektų komandos pergalių neslėpė kauniečiai treneriai.

V. Gurajūtė džiaugiasi, kad apskritai Šakiuose populiarėja ši sporto šaka, ją atranda vis nauji žmonės, tarp kurių ir ji pati.

„Gauni ne tik fiziškai, bet ir gerus gyvenimo įpročius, discipliną, drąsą, pasitikėjimą savo jėgomis, nepasiduoti ir daryti iki galo net tada, kai ne viskas rožėmis klota. Žinoma, reikia vidinės motyvacijos, nes išoriniai veiksniai, kai sunku, išgaruoja“, – mintimis dalijasi gimnazistė ir pripažįsta savo ateitį taip pat ketinanti susieti būtent su sportu ir rinktis studijas Lietuvos sporto universitete.

Visgi kad sunkumų būta, ji sutinka. Pačiai Viktorijai, kuri atvirauja iš prigimties esanti gana drovi, sunkiausia buvo perlipti save. Tad juokiasi sulaukusi trenerio sveikinimų įveikus didžiausią savo priešą – save.

gurajute v3
„Daug dalykų darai pirmą kartą, į sceną lipi pirmą kartą ir darai tai, ko anksčiau nesi daręs. Pozavimas – viena sunkiausių dalių, be to, vertina ir laikyseną, judesius, ne tik kūną“, – sako mergina ir pripažįsta, kad lipant į sceną buvo jaudulio, pynėsi kojos, tačiau viskas pavyko išties puikiai, nors tobulėti, sako pašnekovė, yra kur.

V. Gurajūtė sustoti neketina, planuoja savo jėgas išbandyti po dviejų savaičių Estijoje vyksiančiame čempionate, o spalį – Lietuvos čempionate Kėdainiuose.

Mergina sako nemėgstanti laiko švaistyti veltui, be sporto, jaučia didžiulę aistrą knygoms ir teigia kasdien turinti paskaityti bent po keletą puslapių, nors lietuvių kalba ar literatūra nėra jos mėgstamų dalykų sąraše.

„Skaitau labai įvairią literatūrą – ir saviugda, ir sveikata, ir apie tai, kaip dirba smegenys, ar tiesiog romanai, mokslinės knygos“, – apie pomėgius pasakoja mergina, o svarstantiems save išbandyti sporte ar kitoje veikloje ji drąsiai pataria tai ir daryti, išdrįsti perlipti save ir atrasti savo tikruosius pomėgius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.