Apskrityje - geriausi Šakių greiderininkai

greiderininkaiBirželio 4 dieną Lekėčių seniūnijos Pavilkijo kaime vyko Marijampolės regiono kelių tarnybų greiderininkų varžybos – konkursas. Geriausiai pasirodė Šakių kelių tarnybos darbuotojai, kurie į namus grįžo tapę pirmosios ir antrosios vietos laimėtojais.   

Nuotr. Iš kairės: Marijampolės regiono kelių tarnybos viršininkas Juozas Litvinas, vyriausiasis mechanikas Arvydas Gavėna, trečiosias vietos laimėtojas, vilkaviškietis Algis Kvasys, pirmosios vietos laimėtojas Vitas kunigėlis ir antrosios vietos laimėtojas Remigijus Gaižauskas.

Praėjusį penktadienį, po dvejų metų pertraukos, Pavilkyjyje vyko Marijampolės regiono savivaldybių kelininkų - greiderininkų varžybos - konkursas. Netradicinėse varžybose dalyvavo šeši kelininkai iš Šakių, Marijampolės iš Vilkaviškio kelių tarnybų. Mūsų rajonui atstovavo Šakių kelių tarnybos kelininkai Vitas Kunigėlis ir Remigijus Gaižauskas. Pirmiausiai varžybų dalyviai laikė egzaminą. Egzamine buvo tikrinamos kelininkų Kelių eismo taisyklių ir mechaninės srities žinios. Po egzamino varžybų dalyviai rungėsi praktinėje rungtyje. Kelininkams per pusvalandį teko sutvarkyti 50 metrų atkarpą. Trasą reikėjo tvarkingai nugreideriuoti ir padaryti nuolydį pagal keliamus reikalavimus. Šakiečiai tokią užduotį įveikė greičiau nei per pusvalandį. Beje, mūsiškiai buvo vieninteliai, kurie varžėsi su savo technika. Bendroje įskaitoje Šakių kelių tarnybos ilgametis darbuotojas Vitas Kunigėlis iškovojo pirmąją vietą. Antroji vieta atiteko taip pat šakiečiui Remigijui Gaižauskui. Trečiąją vietą šiose varžybose laimėjo vilkaviškietis Algis Kvasys. Varžybų laimėtojai buvo apdovanoti taurėmis, medaliais ir specialiais prizais. V. Kunigėlis šiandien varžysis respublikinėse kelininkų – greiderininkų varžybose, kurios vyks Anykščių rajono Niūronių kaime.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.