Artėjant sezono pradžiai

zanavykasRugsėjo 7 dieną Raseinių rajone susirinko Regionų krepšinio lygos komandų vadovai ir treneriai aptarti naujo sezono pradžios, patvirtinti naujus lygos nuostatus, žaidimo sistemą. Buvo atsisveikinta su komandomis, kurios nutarė nebežaisti ir pasveikintos naujos komandos, pareiškusios norą išbandyti jėgas trečioje pagal stiprumą Lietuvos lygoje.

Lygos prezidentas Arvydas Kregždė pasidžiaugė, kad kiekvienais metais lygos populiarumas tik didėja. Lygos direktorius Aleksas Makulavičius informavo, kad šiemet joje dalyvaus net 42 komandos.

Naują varžybų sistemą pristatė lygos viceprezidentas Remigijus Daugėla. Kadangi kasmet atsiranda beveik dešimt naujų komandų, nuo kitų metų bus iš pagrindų keičiama čempionato varžybų sistema. Iškils grėsmė komandoms užėmusioms paskutines vietas regionuose kitame etape iškristi iš lygos. Tai turėtų paskatinti komandas pasitempti, o ne žaisti savo malonumui.
 
Apie visas ateinančių metų naujoves bus konkrečiau kalbama kitame sezone, o šis sezonas vyks tokiu pačiu principu kaip ir pernai. Komandos suskirstytos į keturis regionus: Žemaitijos, Aukštaitijos, Vidurio ir Suvalkijos. Šį sezoną iš Žemaitijos krašto norą žaisti pareiškė net 13 komandų. Todėl viena komanda, esanti arčiau Suvalkijos žais šiame regione, o kita komanda žais Aukštaitijos regione. Antrajame etape Vidurio regionas susitiks su Aukštaitijos, Žemaitijos krepšininkai žais su Suvalkijos regionu. Tokia pernykštė sistema patiko daugeliui komandų. Po daugiaunei  dvi valandas trukusių karštų diskusijų buvo pasirinktas būtent toks sprendimas.

Šakių krepšinio klubo „Zanavykas“ direktorius Vytas Strokas teigė, kad mūsiškių regione žais 10 komandų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.