„Kubiliai“ apgynė čempionų vardą

kubiliaiPraėjusį savaitgalį buvo sužaistos paskutinės finalinės A lygos varžybos. Paaiškėjo, kad kaip ir pernai, taip ir šiais metais, rajone pajėgiausi „Kubilių“ krepšininkai. Nemažai sumaišties į pirmenybes šiais metais įnešė ir lygos naujokė „Fuji“ komanda.

Nuotr. Antrus metus iš eilės A lygos nugalėtojais tapo „Kubilių“ krepšininkai.

Dėl trečiosios vietos pirmiausiai susitiko Šakių „Fuji“ ir „Lukšių“ komandos. Pergalę rezultatu 73:61 ir šį kartą iškovojo „Fuji“ komanda, taip užsitikrinusi bronzą. Jos pasirodymas šių metų pirmenybėse buvo bene didžiausia staigmena, nes bent jau iš pradžių niekas nemanė, kad naujai suformuota komanda, vadovaujama krepšinio entuziasto Mindaugo Balčiūno, gali prasibrauti iki finalo bei užsikabinti medalius. Lemiamų rungtynių metu „Fuji“ komandai daugiausiai taškų pelnė A. Pelšs (33 tšk., iš kurių 4 taiklūs tritaškiai) ir P. Balčiūnas (17 tšk., iš jų 5 tritaškiai). Tarp ketvirtoje vietoje likusių lukšiečių rezultatyviausiai žaidė M. Riauka (24 tšk.), Š. Jurgutis (15 tšk., iš jų 3 tritaškiai).

Dėl pirmosios vietos žaidė „Kubilių“ ir „Laisvės“ komandos. Pajėgesni buvo „Kubilių“ krepšininkai, vadovaujami Alvydo Miliūno, pergalę iškovoję rezultatu 86:65 bei antrus metus iš eilės apgynę čempionų vardą. Prie komandos pergalės daugiausiai prisidėjo M. Karpičius (29 tšk., iš jų 5 tritaškiai) ir G. Pečiulionis (15 tšk., iš jų 4 tritaškiai). Antroje vietoje likusiai „Laisvei“ 27 taškus pelnė A. Strelčiūnas, 16 taškų ir 2 taiklius tritaškius pataikė J. Jasaitis, tačiau iki auksinės pergalės to neužteko.
 
Komandos nugalėtojos buvo apdovanotos taurėmis bei medaliais, kuriuos įteikė rajono meras Juozas Bertašius. Be to, buvo apdovanoti geriausi kiekvienos A ir B lygos komandų žaidėjai: A. Strelčiūnas („Laisvė“), M. Karpičius („Kubiliai“), E. Bacevičius („Sakalai“), P. Liepinaitis („Valjona“), P. Stanaitis („Kriūkai“), M. Užupis („Nova“), M. Riauka („Lukšiai“) ir A. Pelšs („Fuji“). Apdovanotas ir „Vožtuvų“ krepšininkas J. Stanaitis, per vienerias rungtynes įmetęs 13 tritaškių. „Lukšių“ komanda, kaip daugiausiai bausta techninėmis pražangomis, buvo apdovanota specialiu prizu – taupykle.

Šiais metais pirmą kartą Šakių rajono vyrų krepšinio čempionate apdovanotos ir sportiškiausios komandos, kurios čempionato metu surinko mažiausiai nesportinių ir techninių pražangų. A lygoje šį apdovanojimą pelnė „Fuji“, B lygoje - „Lukšių V. Grybo gimnazijos“ komanda.

Nors sužaistos visos rungtynės ir išsidalinti medaliai, rajono krepšinio sezonas tuo nesibaigia. Galutinis taškas bus padėtas tradicinės rajono krepšinio Žvaigždžių dienos metu, kovo 26 dieną. Renginio metu pereinamąsias varžybas žais rajono krepšinio B lygos nugalėtojai „Lekėčiai“ ir A lygos paskutinėje vietoje likę Šakių „Sakalai“. Žvaigždžių dienos metu vyks tradiciniai tritaškių mėtymo, Oro karaliaus konkursai, į kuriuos kviečiami po vieną žaidėją iš kiekvienos čempionato komandos. Be to, kviečiami visi komandų vadovai, kurie bus apdovanoti šventiniais Žvaigždžių dienos suvenyrais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.