Kovas tęs stipriausios A lygos komandos

krepsinis3Praėjusį sekmadienį buvo sužaisti du A lygos atkrentamųjų varžybų susitikimai, po kurių paaiškėjo keturios stipriausios lygos komandos. B lygoje įvyko ketverios reguliaraus sezono varžybos.

Šakių „Fuji“ susitikimo su „Kriūkais“ metu savo varžovus įveikė rezultatu 82:73. Nugalėtojams 19 taškų pelnė A. Pelšs, 15 taškų pridėjo A. Pupinis. Tarp kriūkiečių rezultatyviausiai žaidė H. Butkus, įmetęs 18 taškų, iš jų penkis tritaškius, bei A. Stanaitis, pataikęs 14 taškų. Tačiau to neužteko, kad jie pelnytų pergalę ir iš čempionato pasitraukė.

„Lukšiai“ rezultatu 96:77 atsirevanšavo „Valjonai“ ir taip užsitikrino vietą pusfinalyje, o naumiestiečiai iš tolimesnės kovos buvo priversti pasitraukti. Tarp lukšiečių nepralenkiamas buvo Ž. Danielius, pelnęs 26 taškus bei Š. Jurgutis, pridėjęs 25 taškus, iš jų du tritaškius. „Valjonai“ 31 tašką, iš jų tris tritaškius, pataikė D. Staugaitis, 19 taškų, iš jų tris tritaškius, įmetė T. Butkus. Ankstesnį savaitgalį į pusfinalius pateko „Nova“ ir „Kubiliai“.

B lygoje savaitgalį įvyko keturi reguliaraus sezono susitikimai. Be pralaimėjimų žaidžiantys „Vožtuvai“ rezultatu 103:83 įveikė J.K.S.C. Tarp laimėtojų rezultatyviausiai žaidė J. Stanaitis, pelnęs 33 taškus, iš jų penkis tritaškius, bei G. Mozūraitis, įmetęs 21 tašką, iš jų du tritaškius. Pralošusiųjų komandoje nepralenkiamas buvo L. Damušis, kurio sąskaitoje – 33 taškai, iš jų septyni tritaškiai, M. Siegel įmetė 16 taškų.
 
Šakių „Veteranas“ įrodė savo pranašumą prieš Griškabūdžio gimnaziją ir laimėjo rezultatu 93:55. „Veteranui“ 22 taškus pelnė Ž. Šimaitis, 20 taškų pridėjo D. Martinkevičius. Tarp griškabūdiečių rezultatyviausiai žaidė A. Laurinaitis, įmetęs 19 taškų, iš jų tris tritaškius, bei L. Matulaitis, pataikęs 14 taškų.
„Splitas“ rezultatu 64:59 įveikė Kudirkos Naumiesčio „Ošimą“. Laimėtojams 19 taškų įmetė S. Valaitis, 12 taškų pelnė K. Ambrazaitis. Tarp naumiestiečių rezultatyviausi buvo R. Sakalauskas, pataikęs 22 taškus, iš jų penkis tritaškius, bei V. Bilinskas, įmetęs 14 taškų.

Kol kas šiame čempionate pralaimėjimo kartėlio nepatyrę „Reindžeriai“ dar kartą įrodė savo pranašumą ir rezultatu 97:52 sutriuškino Lukšių gimnaziją. Veršiškiams 19 taškų pataikė V. Leveckis, 18 pridėjo V. Motiejūnas. Lukšiečiams daugiausiai, 21 tašką, pelnė P. Sakalauskas, 14 taškų įmetė P. Valaitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.