Šakiečiai – Bushido turnyro nugalėtojai

swatBalandžio 7 dieną Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro salėje vyko Bushido turnyras SWAT 29, kuriame dalyvavo sportininkai iš visos Lietuvos. Turnyre puikiai pasirodė ir mūsų rajono sportininkai dešimtyje kovų iškovoję net penkias pergales.

Nuotr. Pagrindinę turnyro kovą, atlikęs skausmingą rankos laužimą, laimėjo E. Vosylius (dešinėje). Bendraklubietis E. Krakauskas pergalę iškovojo savo svorio kategorijoje.

Turnyro metu vyko 10 kovų pagal K-1, ZST ir Bushido imtynių taisykles. Šiame turnyre puikiai pasirodė klubų „Audra“ ir „Ošimas“ sportininkai. Varžybų metu sėkmė lydėjo „Audros“ sportininką Ernestą Musvydą, kuris teisėjų sprendimu savo svorio kategorijoje iki 76 kg buvo pripažintas nugalėtoju. Jis kovojo pagal Bushido imtynių taisykles. Svorio kategorijoje iki 65 kg, pergalė, teisėjų sprendimu, atiteko šakiečiui Tomui Smirnovui, kovojusiam pagal ZST taisykles Toje pačioje svorio kategorijoje, atlikdamas priešininkui skausmingą rankos laužimą, pergalę iškovojo „Audros“ sportininkas Elvis Krakauskas. Svorio kategorijoje iki 90kg, pagal K-1 taisykles vykusioje kovoje, nugalėtoju tapo „Ošimo“ sportininkas Žygimantas Endriukaitis. Jis pergalę iškovojo techniniu nokautu.
 
Pagrindinė turnyro kova vyko dėl saugos tarnybos „Tigro šuolis“ įsteigtos taurės. Dėl jos susirungė jurbarkietis Rytis Vainikonis ir klubo „Audra“ sportininkas Eimantas Vosylius, kuris atlikęs skausmingą rankos laužimo veiksmą džiaugėsi iškovota pergale.

Ne mažiau įdomios ir daug emocijų žiūrovams sukėlusios buvo ir kitos turnyro kovos, kuriose kovojo sportininkai iš Rokiškio, Ukmergės , Marijampolės, Švenčionių, Kauno ir Jurbarko sporto klubų.

Varžyboms teisėjavo patyrusi teisėjų komanda: vyr. teisėjas Bushido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis, ringo referis – tarptautinės kategorijos teisėjas Romualdas Navickas, šoniniai teisėjai - tarptautinės kategorijos teisėjai Jonas Greičiūnas ir Algis Bankauskas.

Turnyro pradžioje buvo parodyta sporto klubo „Audra“ jogos parodomoji programa, vėliau sportinių kovų pertraukose gana gausiai susirinkę žiūrovai ir sportininkai stebėjo dziudo ir aikido instruktorių paruoštas programas. Jų meistriškumas buvo įvertintas audringais publikos plojimais.  

Stebėti turnyro kovas ir pasveikinti sportininkus bei žiūrovus atvyko Šakių rajono savivaldybės administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis, Šakių seniūnas Alfonsas Jakas, saugos tarnybos „Tigro Šuolis“ direktorius Aurelijus Pileckis bei kiti svečiai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.