Šakiečiai – „Žalgirio“ žaidynių bronzos laimėtojai

zalgiriadaPraėjusį savaitgalį Palangoje vyko Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris“ vasaros sporto žaidynių finalinės varžybos, kuriose medalius iškovojo ir Šakių rajono krepšininkai.

Nuotr. Rajono garbę gynusi komanda džiaugėsi iškovotais medaliais. Svarbus turnyras jų laukia ir vasaros pabaigoje.

Atkrentamosiose varžybose kovojo 14 komandų, o finale susirungė šešios pajėgiausios komandos iš Trakų, Pasvalio, Tauragės, Pakruojo, Elektrėnų ir Šakių. Varžybos vyko po tris kėlinius, nestabdant laiko.
Pirmąją dieną mūsiškiai aikštelėje susitiko su pasvaliečiais ir rezultatu 35:25 įveikė varžovus. 15 taškų rungtynių metu pelnė R. Ostreika, 8 taškus pridėjo A. Pelšs. Kitas susitikimas vyko tarp šakiečių ir Trakų komandos. Čia vėl fortūna buvo palankesnė mūsiškiams. Jie iškovojo pergalę rezultatu 58:41. Rezultatyviausiai šio, kaip ir ankstesnio, susitikimo metu žaidė R. Ostreika, įmetęs 13, bei A. Nutautas, pataikęs 11 taškų.

Kitą dieną mūsiškiai susitiko su Pakruojo komanda. Nors varžybų pradžioje šakiečiai turėjo 10 taškų persvarą, susitikimą jie pralaimėjo keturių taškų skirtumu, rezultatui 52:56. Vėlgi nepralenkiamas buvo komandos lyderis R. Ostreika, kurio sąskaitoje 15 taškų, iš jų du taiklūs tritaškiai, A. Nutautas pelnė 16 taškų.
 
Dėl trečiosios vietos šakiečiai susirungė su pasvaliečiais ir savo pranašumą įrodė tik po įnirtingos kovos. Kovoje dėl medalių ypač gerai žaidė G. Būda, pelnęs 19 taškų. Pergalę šakiečiai iškovojo rezultatu 52:45.

Rajono garbę šiose varžybose gynė R. Ostreika, A. Pelšs, broliai A. ir E. Nutautai, G. Būda, A. ir P. Stanaičiai, P. Žukaitis bei M. Karpičius.

Svarbus turnyras krepšininkų laukia ir paskutinįjį rugpjūčio savaitgalį Nidoje. Tuomet vyks Neformaliojo švietimo asociacijos baigiamasis turnyras „Vasaros palydos“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.