Sugauta beveik pusė loterijos karpių

martinkeviciusŠešupės euroregiono turizmo informacijos centro direktorė Eglė Plančiūnienė informavo, kad „Karpių loterijos“ aistruoliai sugavo 15 iš 38 Šakių ežeran paleistų specialiais žetonais pažymėtų karpių. Iki gegužės pabaigos buvo sužvejotos šešios, o šį mėnesį net devynios „laimingosios“ žuvys.  

Nuotr. M.Martinkevičius nedaug atsilieka nuo A.Šleinio, sužvejojusio penkis loterijos karpius. Jaunuolio sąskaitoje keturios „auksinės žuvys“.

Kai balandžio 21 dieną pavasarinės mugės „Žemei bundant“ metu į Šakių miesto tvenkinį buvo paleisti 38 specialiais žetonais pažymėti karpiai, daugelis „užkietėjusių“ žvejų prognozavo, kad mažų mažiausiai pusę metų jų niekas neištrauks. Tačiau gegužės 20 dieną šakiečio Broniaus Gurgždaičio sugautas pirmasis „Karpių loterijos“ laimikis ir pirmasis laimėtas kaimo turizmo sodybos „Mockynė“ prizas – pasibuvimas pirtyje 10 asmenų kompanijai tapo įrodymu, kad sužvejoti Šakių tvenkinyje paleistus karpius įmanoma. Iki mėnesio pabaigos buvo pagautos dar penkios  žuvys. Penki žvejai mėgėjai džiaugėsi ir ant stalo garuojančia kepta žuvimi, ir gautais prizais. Geriausiai karpius žvejoti sekėsi Aleksandrui Šleiniui. Jis du kartus pagavo po du karpius, tad jam atiteko net keturi prizai: vyriška rankinė, nemokamas 5 kartų automobilio nuplovimas „Niksto“ plovykloje, 50 LT vertės kuponas apsipirkti UAB „Deva Jums“ parduotuvėse bei savivaldybės mero Juozo Bertašiaus įteiktas 100 Lt. Beje, reikia paminėti, kad sėkmingiausiam žvejui gerai laimikis kibo ir birželį. Praėjusią savaitę jis pagavo dar vieną loterijos karpį ir atsiėmė dar vieną – UAB „Vuorė“ įsteigtą 50 Lt vertės prizą.
 
Sėkmė neapleido ir kito ne mažesnio loterijos aistruolio Manto Martinkevičiaus, kuris pagavo keturias „auksines žuveles“. Jis laimėjo UAB „Agrolina“ 100 Lt kuponą apsipirkti „Agrolinos“ parduotuvėje, Lietuvos žmonių su negalia sąjungos Šakių skyriaus prizą – spiningą, J. Bugvilo komercijos ir paslaugų įmonės 65 Lt dovanų kuponą apsipirkti parduotuvėje „Medžioklė, žūklė, ginklai“ ir Gintauto Pranskaičio piniginį 50 Lt vertės prizą. Kad gautų pastarąjį prizą jis turėjo atgal į tvenkinį paleisti 5,4 kg sveriantį karpį, pažymėtą žetonu „Pagavai – paleisk“.  

Patį didžiausią „Karpių loterijos“ laimikį, sveriantį net 8,9 kg, sužvejojo Vytas Jarušaitis. Jam atiteko ir žuvis, ir UAB „Gulbelė“ 100 Lt vertės dovanų kortelė apsipirkti bet kurioje „Gulbelės“ tinklo parduotuvėje.

Keturi Leščevičių šeimos vyrai negalėjo atsistebėti - kiekvienas sugavo po „laimingąjį“ karpį ir atsiėmė jiems priklausančius prizus: Algirdas  - Kredito unijos Zanavykų bankelis įsteigtą 50 Lt piniginį prizą, Šarūnas - UAB „RS sprendimai“  įsteigtą prizą – naujut naujutėlaitį mobilųjį telefoną „SAMSUNG E1190“, Gražvydas - Seimo nario Mindaugo Basčio  100 Lt piniginį prizą, Rimvydas - Rimanto Puidoko įsteigtą 50 Lt vertės piniginį prizą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.