Šakių seniūnija – neįveikiama sporto žaidynių dalyvė

plaukimasPraėjusį šeštadienį Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre vyko tradicinės seniūnijų sporto žaidynės, kuriose 12 rajono seniūnijų iš 14 aiškinosi, kuri yra sportiškiausia.

Nuotr. Sporto žaidynių metu plaukimo baseine pirmą kartą vyko oficialios varžybos, kur seniūnijų garbę gynė tiek vyrai, tiek moterys.


Šiais metais seniūnijų žaidynės vyko ne J. Lingio parke, kaip ankstesniais metais, o Jaunimo kūrybos ir sporto centre. Be to, šiemet jos pasipildė plaukimo bei šaudymo rungtimis. Taip pat žaidėjai, kaip ir anksčiau, varžėsi krepšinio, virvės traukimo, rankų lenkimo, svorių kilnojimo bei galiūno rungtyse. Iš keturiolikos rajono seniūnijų žaidynėse nedalyvavo Lekėčių bei Kudirkos Naumiesčio seniūnijos.

Jau tapo įprasta, kad Šakių seniūnija kelinti metai iš eilės tampa sportiškiausia rajono seniūnija. Ne išimtis ir šie metai. Antrąją vietą, kaip ir pernai, užėmė Griškabūdžio atstovai, o trečiąją – slavikiečiai. Beje, tik šių trijų seniūnijų sportininkai rungėsi visose septyniose rungtyse. Kitos seniūnijos jėgas išbandė tik kai kuriose rungtyse.
 
Kaip minėjome, šiais metais žaidynės pasipildė dviem naujomis rungtimis. Ypač didelio dėmesio susilaukė plaukimas, kur seniūnijų garbę gynė tiek vyrai, tiek moterys. Moterys plaukė 50 metrų, o vyrai - 100 metrų atstumą laisvu stiliumi. Geriausiai sekėsi šakiečiams, antrieji liko lukšiečiai, o trečiąją vietą šioje rungtyje iškovojo Griškabūdžio seniūnijos plaukikai. Moterų grupėje nugalėtoja tapo Paulina Molotokaitė (Lukšiai), antroji liko Kamilė Bakšytė (Šakiai), o trečiąją vietą užėmė Jolita Sendžikaitė (Griškabūdis). Vyrų grupėje pirmąją vietą iškovojo Mantas Puskunigis (Griškabūdis), antrąją – Kastytis Kaminskas (Sintautai), o trečiąją -  Vytas Butkus (Šakiai).

Skirtingai nei ankstesniais metais, šiemet seniūnijų atstovai išbandė ir rankos taiklumą. Taikliausiai šaudė griškabūdiečiai, antroji vieta atiteko šakiečiams, trečiąją vietą užėmė Lukšių komandos šauliai. Moterų grupėje geriausiai sekėsi Rasai Gudaitytei (Šakiai), antrąją vietą užėmė Renata Baltrušaitienė (Slavikai), o trečiąją – Aurelija Šukytė (Plokščiai). Tarp vyrų taikliausiai šaudė Aidas Daniūnas (Griškabūdis), antroji vieta atiteko Romualdui Variakojui (Šakiai), trečiąją vietą užėmė Daumantas Ulinskas (Lukšiai).

Krepšinio „3x3“ rungtyje pirmąją vietą iškovojo Griškabūdžio sportininkai -  Edvinas Nutautas, Marijus Užupis, Ramūnas Kybartas ir Aurimas Švelnys. Antrąją vietą užėmė Kriūkų komanda, kurios garbę gynė Henrikas Butkus, Adomas Stanaitis, Povilas Stanaitis ir Mindaugas Nenorta. Trečiąją vietą laimėjo Šakių seniūnijos krepšininkai -  Martynas Karpičius, Povilas Valaitis, Edvinas Adomaitis ir Darius Mockus.

Rankų lenkimo rungtyje tarp moterų nugalėtoja tapo Rasa Leškevičiūtė (Slavikai), antroji vieta atiteko Neringai Gudiškytei (Plokščiai), trečiąją vietą užėmė Jolita Sendžikaitė (Griškabūdis). Vyrų grupėje pirmąją vietą iškovojo Žydrūnas Naujokaitis (Šakiai), antrąją – Vilius Liepuonius (Lukšiai), trečiąją – Mindaugas Sutkaitis (Kiduliai).

32 kg svorio kilnojimo rungtyje geriausiai sekėsi Dariui Dubickui (Slavikai), antrąją vietą užėmė Remigijus Sendžikas (Griškabūdis), trečiąją vietą laimėjo Edmas Antanaitis (Gelgaudiškis).

Virvės traukimo rungtyje pirmąją vietą iškovojo Lukšių seniūnijos atstovai, antroji vieta atiteko griškabūdiečiams, o trečiąją vietą užėmė Šakių komanda. Čia, kaip ir daugelyje kitų rungčių, komandoms netrūko entuziastingo tiek pačių seniūnų, tiek kitų sirgalių palaikymo.

Galiūno rungtyje sportininkai vertė padangą, nešė naščius, tempė sunkvežimį ir kėlė kalaviją. Pirmąją vietą tarp seniūnijų galiūnų iškovojo Audrius Jokūbaitis (Šakiai), antrasis liko Mindaugas Sutkaitis (Kiduliai), trečiąją vietą užėmė Vaidas Sendžikas (Griškabūdis). Slavikų seniūnijai atstovavęs Edgaras Katkauskas liko ketvirtas, o Lukšių seniūnijos galiūnas Deividas Žukauskas – penktas. Kitų seniūnijų atstovai šioje rungtyje savo atstovų neturėjo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.