Davimas

davimasKiekvienas prisilietimas prie aplinkinio pasaulio yra davimas ir gavimas. Davę paimame, o paėmę atiduodame. Tam, kad palaikytumėte turto gausą, reikia nuolat duoti ir imti. Pinigai - tai nepertraukiamas energijos judėjimas. Jeigu mes sustabdysime pinigų cirkuliaciją ir vieninteliu mūsų tikslu taps jų kaupimas - mes sustabdysime energijos papildymą mūsų gyvenime. Iš tikrųjų, davimas ir gavimas – tai dvi tokios pačios energijos, cirkuliuojančios Visatoje. Ir jeigu mes vieną iš jų pažeidžiame, vadinasi, sutrikdome kuriančiąją gamtos veiklą. Galime tai palyginti su medžio sėkla. Medžio sėklose slypi tūkstančiai miškų. Tos sėklos negalima laikyti stalčiuje ar lentynoje. Savo potencialą ji atskleis tik patekusi į derlingą dirvą.

Kuo daugiau mes duodame, tuo daugiau gauname!
 
Jei davę pasijuntame netekę, tai reiškia, kad davėme neteisingai, ir toks davimas gavimo nesukels. Kai duodame nenoromis - šis veiksmas neturi energijos potencialo. Jeigu duodame nuoširdžiai ir be jokių įpareigojimų - tai gavimas būna tiesiogiai praporcingas davimui. Štai kodėl davimo veiksmas turi būti džiaugsmingas. Duodami mes turime džiaugtis visa savo esybe.  Ir tada šio proceso metu sukelta energija padidės daugybę kartų. Pasinaudoti davimo dėsniu labai paprasta:

- jeigu trokštate džiaugsmo - dovanokite džiaugsmą kitiems;
- jeigu norite meilės - išmokite mylėti patys;
- jeigu siekiate dėmesio ir pripažinimo - skirkite dėmesį aplinkiniams, tinkamai juos įvertindami;
- jeigu norite materialios gerovės  -  padėkite ją pasiekti draugams, pažįstamiems, kolegoms.
 
Vis dėlto, galingiausios davimo išraiškos yra nematerialios. Rūpestis, dėmesys, švelnumas, supratimas, meilė - visa tai yra pačios brangiausios mūsų dovanos, kurios nieko nekainuoja. Jeigu norite patirti palaimą ir pasiekti sėkmę, išmokite tyliai laiminti visus žmones ir linkėti jiems sėkmės. Mūsų mintys yra materialios ir turi savybę transformuotis!

Tiesiog pabandykite. Nusišypsokite šiandien kiekvienam sutiktajam ir pajusite stebuklingą davimo poveikį - žmonės šypsosis jums. Šypsena trunka tik akimirką ir niekas nėra toks skurdžius, kad negalėtų duoti bent šypsenos! Bent vienam žmogui pasakykite vieną gerą žodį per dieną. Aplinkui yra daugybė žmonių, kuriems trūksta palaikymo, išklausymo, gero žodžio, psichologinės paramos. Būkite tais, kurie savo žodžiais ir veiksmais kuria, įkvepia, palaiko. Ir tai bus pradžia. Noriu jums priminti nuostabius, gyvenimo išmintimi ir davimo stebuklu dvelkiančius Motinos Teresės žodžius:

“Žmonės kartais būna neprotingi, nelogiški ir egoistiški.
Vis dėlto mylėkite juos!
Jeigu darote gera, žmonės Jums priskiria savanaudiškus motyvus.
Vis dėlto darykite gera!
Jei Jums pasisekė, įsigysite netikrų draugų ir tikrų priešų.
Tegul Jums vis dėlto sekasi!
Gerieji Jūsų darbai bus užmiršti rytoj.
Vis dėlto darykite gerus darbus!
Tai, ką Jūs kūrėte metų metais, gali būti sugriauta per trumpą laiką.
Vis dėlto kurkite!
Vargšams tikrai reikia pagalbos, bet kai kurie žmonės gali Jus be perstojo atakuoti, jei šiems padedate.
Vis dėlto padėkite!
Atiduodami pasauliui tai, ką turite geriausio, rizikuojate likti nuogi.
Vis dėlto duokite tai, ką turite geriausio!”

Todėl kol duosite, tol ir gausite! Ir kuo daugiau duosite, tuo stipriau imsite pasitikėti šio stebuklingojo dėsnio veikimu. Ir kuo daugiau gausite, tuo labiau augs mūsų galimybė duoti!

Asta Gvildienė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.