Gydanti Reiki energija II

reikirankosReiki filosofija trumpa, prasminga ir lakoniška, kaip ir daugelis japoniškų ritualų. Ją įsisavinti gali net ir maži vaikai pirmosios Reiki pakopos seminaro metu, kad pajaustume visą jos išmintį ir gylį, prireiks daugelio praktikos metų.

Mokėjimas gydyti Reiki energija perduodamas per iniciacijas iš Meistro mokiniui. Egzistuoja trys Reiki praktikavimo lygiai: I pakopa, II pakopa ir Meistro pakopa. Po Reiki iniciacijos,  įvyksta smarkus dvasinis šuolis, daug emocinių ir dvasinių prasiveržimų. Dažnai po iniciacijų, 21 dienos gijimo cikle, žmonės patiria labai daug spontaniško džiaugsmo, ir jis tęsiasi, jei jie ir toliau praktikuoja savęs gydymą su Reiki energija.

Reiki iniciacija yra ne tik tam tikras ritualas, tai visą gyvenimą vykstantis procesas, kelias link vienovės su pačiu savimi ir Pasauliu. Be abejo, iniciacijos ritualo metu žmogus gali patirti pakitusios sąmonės būsenas, dažnai vyksta stiprūs pokyčiai gyvenime, valosi organizmas ir subtilūs kūnai. Praktikuojantis Reiki žmogus, palaipsniui atveria savo širdį ir atstato ryšį su Visata, tačiau jei nustoja praktikuoti, net ir turėdamas Reiki energijos galią, jis jos neatskleidžia ir nenaudoja gyvenime.
 
Gyvybinė energija teka ir cirkuliuoja po visą mūsų kūną. Yra tam tikri šios energijos tėkmės kanalai – meridianai. Juose išsidėstę daugybė biologiškai aktyvių taškų, naudojamų ir akupunktūroje. Be to, žmogaus organizmo energetinėje dalyje yra septyni pagrindiniai centrai – čakros ir daug antrinių. Jų funkcija – aprūpinti ir kaupti energiją mūsų kasdieniniams poreikiams. Jei šios energijos sruvenimas pasiekia visus organus ir visas ląsteles, jie normaliai funkcionuoja. Jei tekėjimas dėl kokių nors priežasčių sutrinka, tai susilpnina jų funkcijas ir žmogus suserga. Negatyvūs pojūčiai ir nusiteikimai daro įtaką visam mūsų energetiniam laukui, negatyvi energija kaupiasi ir sudaro kamščius. Reiki padeda atstatyti natūralią organizmo pusiausvyrą, medžiagų apykaitą, savireguliaciją pačiu paprasčiausiu būdu – tarsi upė pripildo organizmą išvalydama neigiamos energijos blokadas.

Po Reiki seansų organizmas pats pradeda kovoti su įvairiomis ligomis, valytis nuo susikaupusių šlakų ir toksinų, žmogus jaučiasi žymiai žvalesnis, pagerėja darbingumas, ateina dvasinė ramybė. Ypač veiksmingai šalinamas stresas, nuovargis, depresija. Reiki seansai energetiškai sustiprina vidaus organus, harmonizuoja ir pagerina jų funkcijas, efektyviai padeda atsikratyti įvairios kilmės skausmų, negalavimų, padeda greičiau reabilituotis organizmui po traumų ar operacijų.

Reiki energetinis seansas trunka nuo 30 iki 60 minučių, priklausomai nuo paciento energetinės, psichinės ir fizinės būsenos. Turint didesnių sutrikimų - seansas trunka ilgiau. Žmogaus organizmą sudaro ne tik fizinis kūnas, kurį matome akimis, taip pat šitą fizinį kūną supa ir energetiniai kūnai arba centrai. Pagrindiniai kūnai, tai protas, intelektas ir ego, iš jų išeina jau šitų kūnų detalizacijos: mentalinis, kauzalinis, intelektualinis, eteriniai kūnai. Visus šiuos kūnus maitina kosminė energija.  Septynios planetos - Marsas, Mėnulis, Saulė, Venera, Merkurijus, Saturnas ir Jupiteris – „maitina“ mūsų  septynias čakras. Jeigu nors viena čakra yra sutrikusi ar užsiteršusi, tuomet gali atsirasti įvairių ligų, tiek fizinių, tiek mentalinių.

Reiki meistras seanso metu atlieka laidininko vaidmenį – Reiki energija  teka ne iš jo, bet per jį, todėl Reiki energijos perdavimo būdas laikomas vienu iš saugiausių dvasinio - energetinio balansavimo būdų. Reiki energija negali pakenkti ir jos negalima perdozuoti, kadangi ji teka kaip vanduo – iš pertekliaus į giliausio poreikio vietą, kad ir kur ji  būtų: fiziniame, emociniame, mentaliniame ar dvasiniame lygyje. Pripildžiusi kliento fizinį kūną, Reiki energija tarsi iš perpildyto indo ima tekėti į to žmogaus mintis, jausmus ir energetinius kūnus. Reiki meistras seanso metu negali klientui perduoti savo asmeninės energijos, taip pat negali priimti kliento negalavimų ar neigiamų vibracijų, todėl Reiki srauto nereikia sąmoningai nukreipti, valdyti ar kontroliuoti.

Neretai žmonės nesąmoningai sukuria savo ligas, kad išmoktų tam tikras gyvenimo pamokas. Pasaulį gali išgydyti ne stebuklinga Reiki energija, bet parodymas žmonėms, kad jie patys gali sau padėti, ugdydami sąmoningumą ir atsakomybę už savo gyvenimo situacijas. Tam, kad įvyktų pokyčiai išoriniame žmogaus gyvenime, turi pasikeisti jo vidinė nuostata ir santykis į save. Žmogaus sielos turinys nulemia jo gyvenimo kokybę.

Asta Gvildienė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.