Penki Reiki principai – mintys kuriančios mūsų gyvenimą

Penki gyvenimo principai, kurių mokė didysis Reiki meistras dr. Mikao Usui – tai mokėjimas įžvelgti pasaulį smiltelėje ir atrasti dangų žydinčioje gėlėje, laikyti begalybę ant delno ir amžinybę pajusti valandoje. Nors Reiki principai parašyti daugiau kaip prieš šimtą metų, jie aktualūs ir šiandien.

Būtent šiandien būsiu dėkingas.

Gyventi jaučiant dėkingumą, reiškia gyventi gausoje. Kai mes nuolat jaučiame dėkingumą ne tik už tai, ką gauname, bet ir už tai, ką tikimės gauti, mes kaip magnetas imame traukti gerovę. Šis priesakas skatina pastebėti net pačias mažiausias mūsų gyvenimo dovanas, kiekvieną akimirką dovanojamas egzistencijos. Deja, susirūpinę praeitimi ar nerimaudami dėl ateities, dažnai užmušame dabartį ir praleidžiame geriausias progas bei tikrąją savo gyvenimo sėkmę.

Ne veltui Jėzus sakė: „Ką matai, tuo ir tapsi“. Kitais žodžiais tariant, jei koncentruosiesi į tai, ko neturi, tai ir toliau neturėsi. Būti dėkingam, reiškia iš pačios savo esybės gilumos žinoti, jog visa aplinkui yra viena, jog atskirumas ir vienišumas yra tik iliuzija. Reiki energija gali grąžinti mus į natūralų ir harmoningą vibracijų dažnį, padėti susilieti su visuma.
 
Išreikšdami dėkingumą, mes didiname pasitenkinimo ir laimės būseną, džiaugiamės tuo, kas yra čia ir dabar. Dėkingumas už tai, ką gauname, suprantame, išmokstame ir t. t., teigiamai veikia mūsų aplinką, sukuria pasitikėjimu paremtus tarpusavio santykius, gerovės ir gausos atmosferą. Pozityvi nuostata energetiškai sujungia žmogų su jo poreikių tenkinimo šaltiniu – Visatos jėga. Nepasitenkinimas, atvirkščiai, suardo ir užblokuoja kanalus, per kuriuos teka gyvenimo energija ir harmonija, sutrikdo energetinę apykaitą. Pradėkime gyventi nieko nestokodami būtent šiandien,  gyventi, rodydami dėkingumą.

Būtent šiandien aš nesirūpinsiu.

Šis priesakas skatina pasitikėti gyvenimo tėkme, nes rūpintis – reiškia pamiršti , kad viskas turi dieviškąją esmę: būti ten, kur turime būti, ir daryti tai, ką iš tiesų turime daryti, t. y. būti savimi.

Šis priesakas skatina gyventi dabartyje. Kaip teigė senovės išminčiai, rūpintis dėl praeities taip pat beprasmiška, kaip rūpintis dėl ateities, nes praeities jau nebėra, o ateities dar nėra. Taigi vienintelė realybė yra čia ir dabar.

Gyvendami praeities prisiminimais ar fantazijomis apie ateitį, prarandame tikrąsias gyvenimo akimirkas ir galimybę kurti savo dabartį. Reikia nepamiršti, kad kiekvienas žmogus bet kurioje savo gyvenimo situacijoje daro tai, ką tuo metu sugeba pagal savo žinias, išmintį ir patirtį geriausiai. Gailėtis dėl praeities veiksmų beprasmiška, todėl geriau padėkokime už gyvenimo pamokas ir keliaukime toliau.

Nerimauti dėl ateities taip pat beprasmiška. Bet kuri situacija – pozityvi ar negatyvi – tėra geriausia sąlyga mums augti, todėl nesirūpinkite dėl to, kas bus, o tiesiog gyvenkite! Net pačią blogiausią gyvenimo situaciją priimkite kaip pamoką. Visa, kas vyksta, vyksta pagal Visatos planą, o mes esame tik atskiri jo vykdytojai.

Būtent šiandien aš nepyksiu.

Iš tiesų, pyktis yra visiškai nereikalinga emocija. Mes supykstame tada, kai norime kontroliuoti arba tada, kai mūsų lūkesčiai nepasiteisina, nes kažkas pasielgia ne taip, kaip mums norėjosi. Pyktį gali kelti ir mūsų nepasitenkinimas kasdienybe. Tačiau vertėtų prisiminti, kad visas šias viltis ir svajones sukūrėme mes patys.

Mes pamirštame, kad kiekviena mūsų mintis tampa priežastimi ir jos pasekmė gali sugrįžti, kai mažiausiai to tikimės. Kiekviena situacija – tai tiesioginis priežasties ir pasekmės atspindys, kurį susikuriame patys. Turime suvokti, kad tie, kurie užlipo mums ant nuospaudos – nėra tikroji pykčio priežastis. Jie irgi yra šalia mūsų tam, kad mokytųsi. Mes pritraukiame vienas kitą, kad išmoktume tam tikras pamokas. Stebėdami savo reakcijas į kitus, galime suprasti, kokios problemos arba prisirišimai yra mumyse ir pradėti keisti negatyvius modelius.   

Nepatartina pykčio slopinti ar užgniaužti, nes jis kaip energijos rūšis niekur nedingsta ir kaupiasi mumyse, kol tampa nesuvaldoma jėga, sprogdinančia mus iš vidaus. Užslopinta agresija dažnai pavirsta depresija ar net fizinėmis ligomis.

Asta Gvildienė

P.S. Apie likusius du Reiki principus skaitykite kitoje „Savęs link“ rubrikoje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.