Žmogaus ligų ryšys su jo charakterio savybėmis

Visi žmonės nori būti laimingi, o laimingi gali būti tik nesirgdami. Liga – tai organizmo veiklos sutrikimas. Kai žmogui ką nors skauda, jis blogai jaučiasi, depresuoja, pyksta dėl smulkmenų, nenori nieko daryti. Keisdami savo charakterį, susitvarkydami su savo emocijomis ir mintimis, galime neįsileisti ligos į savo gyvenimą.

Kad žmogus nesirgtų ir netaptų atsiskyrusiu vienišiumi ar niekam nereikalingu bambekliu, jis turi žinoti, kaip pakeisti savo gyvenimą, kad taptų pilnaverčiu žmogumi, kad ne egzistuotų, o gyventų. Pasirodo, žmonių ligas nulemia ir jų charakterio savybės. Visi girdėjome posakį, kad net 99 proc. ligų „kyla iš nervų“. Anantara das teigia, kad šiame posakyje dalis tiesos yra, tačiau moksliškai to negalima paaiškinti kaip ir minčių skaitymo, telepatijos, psichologinių galių veikimo.

Vedose – seniausiuose pasaulio šventraščiuose galima rasti visas žinias. Psichologinės galios ir kiti moksliškai nepaaiškinami dalykai ten taip pat išdėstyti. Vedos rašo, kad žmogų, kaip dvasinę esybę, sudaro grubus fizinis (žemė, eteris, oras, vanduo ir ugnis) ir nematomas subtilusis (protas, intelektas ir netikras ego) kūnai. Mirus žmogui, lieka tik jo siela. Tai mažiausia mūsų esybės dalelė, kuri yra širdies plote.
 
Kiekvieną dieną tarp žmonių vyksta psichiniai kontaktai: su vienais mielai bendraujame, o kitų šalinamės ar net neapkenčiame. Nematomi energetiniai ryšiai sukuria tam tikras situacijas, jausmus, mintis, kurie gali sukelti ligas. Vedos rašo, kad ligos atsiranda dėl blogų žmogaus charakterio savybių ir neteisingo požiūrio į gyvenimą. Pirmiausiai liga atsiranda subtiliajame kūne ir, kai ten jai nelieka vietos, pereina į fizinį kūną. Todėl susirgus, pirmiausiai reikia gydyti sielą, o tik po to mūsų kūną. Gyvenime dažniausiai elgiamės atvirkščiai. Kartais net nesusimąstydami kasdien geriame saujas tablečių, o sveikata negerėja.

Liga – tai perspėjimas, kad neteisingai gyvename, kad turime pasikeisti, tik tuomet nugalėsime ligą. Jei žmogus nenori keistis, nenori tapti kitoks – jis serga ir miršta, nusinešdamas ligą į kitą gyvenimą. Serga tol, kol supranta, kaip turėtų gyventi. Anantara das išskyrė keletą charakterio savybių ir nurodė ligas, atsirandančias dėl nesugebėjimo pasikeisti ir pasveikti.

Gobšumas (godumas), kai žmogui visko per maža, atsiranda nemiga, chroniškos ligos, inkštirai, hepatitas, virškinimo sistemos ir onkologinės ligos, per didelis apetitas, nutukimas.

Antagonizmas – kategoriškumas, nesutikimas su kito nuomone – migrena, cukrinis diabetas, uždegimai.

Apatija – nieko nenorėjimas veikti, pervargimas – menstruacijų sutrikimai, apetito nebuvimas, per mažas kraujo spaudimas, atrofiniai gastritai, cukrinis diabetas.

Agresyvumas – aukštas kraujo spaudimas, karpos, skrandžio opos, padidėjęs rūgštingumas.

Skonio nebuvimas – nėra motyvacijos ir gyvenimo džiaugsmo - bulimija, virškinimo sutrikimai, pilvo skausmai, svorio augimas.

Išeities – tikslo nebuvimas – depresija, apatija, alkoholizmas, pneumonija ir plaučių ligos, susilpnėjęs imunitetas, sumažėjęs kraujospūdis.

Neprincipingumas – negalėjimas pasakyti tiesos į akis – chroniškos ligos ir infekcijos, pastovus kosčiojimas, alergijos.

Abejingumas – menstruacijų nebuvimas, žemas kraujo spaudimas, pablogėjusi atmintis.

Nerimas – įtampa, nepasitikėjimas, baimės – įvairios odos ligos, miego ir virškinimo sutrikimai, širdies ligos.

Padidėjęs jautrumas – migrena, alergija, įvairios odos ligos.

Pyktis – savo ego nepatenkinimas – nemiga, bulimija, gastritas, padidėjęs rūgštingumas.

Grubumas – virusinės infekcijos, bronchitai, laringitas, erozinis gastritas, hemorojus, padidėjusi skydliaukė, vidurių užkietėjimas, plaukų slinkimas, skysčių susilaikymas.

Žiaurumas – astma, mažakraujystė, bronchitas, gastritas, grybeliniai ir onkologiniai susirgimai, epilepsija, traumos, impotencija.

Pavydas – nemiga, psichinės ir širdies ligos, onkologiniai susirgimai, susilpnėjusi imuninė sistema.

Uždarumas – užsidarymas savo pasaulyje – padidėjęs kraujo spaudimas, inkstų ir antinksčių ligos, šizofrenija.

Kerštingumas – nemiga, padidėjęs rūgštingumas, gerklės ligos.

Impulsyvumas – virškinimo sutrikimai, insultas, padidėjęs kraujo spaudimas, širdies ligos.

Konfliktiškumas – įvairios traumos, padidėjusi skydliaukė.

Kritikavimas – artritas, kasos uždegimas.

Melas – alkoholizmas, hepatitas, grybeliniai susirgimai, susilpnėjęs imunitetas.

Tinginystė – apetito nebuvimas, mažas kraujospūdis, mažakraujystė, gastritas, hemorojus, išvarža, vidurių užkietėjimas.

Nepasitikėjimas savimi – mažakraujystė, gerklės ligos, žemas spaudimas.

Nemokėjimas pailsėti – astma, venų išsiplėtimas, reumatoidinis poliartritas, širdies ligos.

Nesąžiningumas – odos ligos, hemorojus, susilpnėjęs imunitetas.

Nepastovumas – nevaisingumas, lytinės ligos.

Įžeidumas – nemiga, chroniškos ligos, cukrinis diabetas, širdies ligos.

Parengta pagal Anantaros das paskaitą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.