Kaip išgydyti savo gyvenimą (IIdalis)

(Tęsinys. Pradžia čia.)

Astma – tai gniuždomos meilės jėga, kai taip kaltiname save, kad, atrodo, neturime teisės net kvėpuoti. Šia liga dažnai suserga pernelyg sąžiningi žmonės, prisiimdami kaltę už tai, kas nėra gerai jų aplinkoje, ir pernelyg jautrūs vaikai, kurie vėliau paprastai šią ligą „išauga“. Astmą gali išgydyti tiesiog gyvenamosios vietos pakeitimas, jei visa šeima nevyksta drauge. Dažnai išvykus mokytis, ištekėjus ar dėl kitos priežasties palikus namus, liga pasitraukia.

Rankos simbolizuoja mūsų sugebėjimą ir norą apglėbti ne tik pačius artimiausius žmones, bet ir gyvenimo įvykius. Ar jūs lanksčiai elgiatės įvairiose situacijose, ar leidžiate sau pasukti kitu gyvenimo keliu? Ar įsisenėję skauduliai, išgyventos emocijos nesusikaupė jūsų alkūnėse? Plaštakos – mūsų galimybės. Jų dėka mes galime būti kietarankiai, atgrubnagiai arba auksarankiai, galime į gyvenimą įsikibti nagais, galime kitam ištiesti pagalbos ranką, galime suimti save į rankas arba tiesiog paleisti, o kartais mums viskas tiesiog slysta iš rankų. Atpalaiduokite rankas ir pajusite vidinį laisvumą ir atsivėrimą, nekritikuokite ir neteiskite kitų, kad jūsų plaštakas nepaveiktų artritas, pirštus neišsukiotų praradimo ir nepritekliaus baimės.

Artritas yra liga, kyla ir dėl nuolat girdimos kritikos ir jūsų veiklos neįvertinimo. Tačiau kritikuojami žmonės yra patys įpratę kritikuoti kitus. Jei esate tokioje situacijoje, pagalvokite, ar pažįstate ką nors, kas šioje žemėje yra tobulas? Tad kodėl turime kritikuoti kitus, įsprausdami aplinkinius į savo nustatytus standartus. Ne veltui yra sakoma: „Neteisk ir nebūsi teisiamas“.

Jei skauda pirštus – turite problemų. Pagalvokite, kaip įveikti savo emocijas, pakeisti kai kuriuos charakterio bruožus. Rodomasis pirštas rodo jūsų baimes, jūsų per didelį ego. Nykštys – tai rūpesčiai. Vidurinysis pirštas  - pyktis. Bevardis – jūsų ryšys su gyvenimo partneriu, liūdesys. Mažasis pirštelis susijęs su šeima ir apsimetinėjimu.
 
Kokia jūsų širdis? Jautri? Šalta? Mylinti? Ji simbolizuoja meilę, o kraujas – džiaugsmą. Jei mes nemokame nei mylėti, nei džiaugtis – mūsų širdis atšąla. Jei sukaupiame joje išgyvenimus, nuoskaudas ir liūdesį, ji tiesiog palūžta iš skausmo ir mes pamažu artėjame prie širdies anemijos, infarkto ar kitų susirgimų.  Jei žmonės po infarkto neišmoks mylėti ir pajusti gyvenimo džiaugsmo, tai jie vėl sulauks kito infarkto.

Skrandis – tai mūsų gyvenimiškų situacijų ir išgyvenimų katilas. Jei turite problemų su skrandžiu, pagalvokite, ko jūs neįstengiate „suvirškinti“? Skrandžio susirgimai dažniausiai reiškia baimę dėl nesugebėjimo suvokti naujos mūsų gyvenimo patirties. Jei neriamės iš kailio, stengdamiesi įtikti kitiems, o savęs neįvertiname, susergame skrandžio opa, kuri yra su maistu „suvalgytos“ neigiamos emocijos ir stresas, kad nesame kažkam pakankamai geri.

Viršsvoris – tai mūsų susikurtas apsauginis apvalkalas nuo supančios aplinkos, skausmo, kritikos, įžeidimų. Kai jaučiamės neužtikrintai, automatiškai pradeda augti svoris. Nepamirškite, kad kova su visu pasauliu yra tuščias energijos ir laiko švaistymas. Kai nustosite priešintis, svoris pradės normalizuotis.

Lytiniai organai – tai mūsų moteriškasis arba vyriškasis pradas. Daugelis iš mūsų užaugame šeimose, kur lytiniai organai nevadinami tikraisiais vardais. Galbūt tai buvo „apatinė kūno dalis“ ar užuominos apie kažką purvino ir nuodėmingo. Nereikėtų pamiršti, kad kiekviena mūsų kūno dalis atlieka savitą, ypatingą funkciją, nereikėtų per skausmą ir baimę neigti savo seksualumo. Mūsų kūnai yra nuostabūs. Tokius juos ir reikia priimti. Todėl būtina išgyventi vyro „užmuštą“ meilę, kuri sukelia gimdos problemas, partnerio įžeidimus ir svetimavimą, sukeliančius makšties susirgimus. Vyrai turėtų nesiliauti tikėję savo vyriškumu, kad neturėtų prostatos problemų, nugalėti savo baimes, kad nesusirgtų impotencija. Menstruacijos ir menopauzė yra natūralūs procesai, vysktantys moters organizme, ir tai reikia priimti ne kaip ligą.

Kojų negalavimai reiškia baimę, trukdančią eiti į priekį, arba nenorą pasukti kita kryptimi. Atkreipkite dėmesį, kaip jūs einate: bėgate, velkate kojas ar trypčiojate vietoje? Keliai – tai mūsų sugebėjimas arba negalėjimas nusilenkti kitiems, įveikti savo išdidumą ir savąjį ego. Jei suskaudo kelius, pagalvokite, kaip atsikratyti užsispyrimo, kad būtumėte lankstus, gracingas ir nesuvaržytas. Pėdos – savęs ir mūsų praeities, dabarties bei ateities suvokimas. Kai pradedame jausti, kad nėra kur eiti, pasidaro sunku vaikščioti.

Augliai – tai senos, mumyse sukauptos nuoskaudos. Laikui bėgant jos taip įsiskausta, kad mūsų kūno organuose užauga augliai. Svarbu ne tai, kas mums atsitinka, o tai, kaip reaguojame. Pagalvokite, kokias mintis turite pakeisti, kad mūsų išgyvenimai, nesukurtų mumyse tokių ligų, kaip vėžiniai susirgimai, kurie kartu su nuoskaudomis tiesiog „sugraužia“ žmogų iš vidaus.

Visas mūsų gyvenimas susideda iš tarpusavio santykių, minčių ir emocijų. Mūsų santykiai – tai mūsų pačių veidrodis. Tai, kaip mes elgiamės, tiesiogiai atspindi mūsų savybes ir įsitikinimus, nepriklausomai nuo kiekvieno mūsų gyvenimo patirties. Nepamirškite, kad nepriimtinos savybės yra būdingos mums patiems, kitaip nepritrauktume tokių žmonių į savo gyvenimą.

Asta GVILDIENĖ

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.