Anelė iš Marijampolės:
Nevartoju saldumynų, cukraus, miltų. Valgau žuvį, neapsieinu be mėsos. Daug valgau daržovių, perkame vyšnias, braškes. Valgau rūkytus lašinius ir dešrą, bet pirktus iš ūkininkų, naminius.
Alma iš Šakių:
Be abejo, svarbu, kad maistas būtų sveikas, pati auginu daržoves. Stengiuosi nepirkti dešrelių, pusgaminių, bet, aišku, ne visada išeina išvengti. Kalbant apie miltinius patiekalus, cukrų – sunku atsisakyti, nes skanu. Lašinius valgome, nes tai kaip tik sveikas maistas – nuo senų senovės valgo jį žmonės. Man atrodo, kad žmonės, kol jauni, dažniausiai nesirūpina tuo, ką deda į burną. Kai prasideda problemos, tada ima labiau atsirinkti maistą.