Kaip vertinate siūlymą leisti įsigyti alkoholį 18-mečiams?

klausimelis 11 19Saulena iš Girėnų:

Negalima alkoholiu vaikų psichiką žaloti. Jeigu jaunimas suprastų, kad reikia saikingai paragauti... O kitu atveju, tai jokiu būdu negalima. Jau tegul sulaukia tų 21-erių, bet vis tiek laikausi nuomonės – geriau visai negerti. Bet kad toks pasiūlymas yra, kad jau nuo 18 metų alkoholis bus parduodamas? Manau, tie iniciatoriai, kurie siūlo tokias pataisas per žiniasklaidą, turėtų pasakoti ne apie tai, kiek gėrė ar rūkė, o verčiau, kokius mokslus pasiekė.





klausimelis 11 19 2Eglė iš Šakių:


Šiaip nelabai pritariu tokiems siūlymams leisti įsigyti silpno alkoholio nuo 18 metų. Visgi, manau, kad alkoholio įsigijimo ankstinimas arba tų pačių narkotikų dekriminalizavimo idėja – blogas pasirinkimas. Mes visi laukėm tų 21-erių metų, kada buvo leista vartoti alkoholį, tegul ir dabar jaunimas palaukia. Kodėl nori priimti tokius pakeitimus – leisti vartoti silpną (iki 15 proc.) alkoholį? Manau, tai tik politika. Aš nepritariu, kad sekmadieniais būtų ilginamas alkoholio pardavimo laikas.





Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.