Ar tinkamai įamžintas žydų bendruomenės atminimas?

klausimelis 05 30Ona iš Šilvėnų:

Manau, kad visa praeitis, istorija neturi būti užmiršta: tai, kas vyko, svarbesni įvykiai. Man nėra žinoma, kad žydai Plokščių apylinkėse gyveno, tačiau prekeiviai važinėdavo ir rinkdavo žaliavą. Užmiršti nereikia praeities, bet nebūtinai kažkokie sovietiniai paminklai turi stovėti, tegul jie stovi kokiam muziejuje, dar svarbu, kad būtų to laikmečio tiesą atspindintys faktai užrašyti.






klausimelis 05 30 2Juozas iš Gotlybiškių:


Reiktų kažkokio simbolio, kad ir tos stelos, kad įamžinti žydų atminimą. Šakiuose žydų bendruomenės gyveno daug, žmonės užėmė net svarbius mieste postus. Tekę ir mano tėvams bendrauti su jais. Aš nieko prieš, kad mieste atsiras žydų sinagogos vietoje stela. Galime šiandien visaip galvoti apie tragišką žydų likimą ir kiek, kas prie to prisidėjo. Įamžinti reikia deramai.






Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.