Įdomiausios pasaulio šventės: nepraleiskite progos sudalyvauti

suris noriu
Lietuvoje turime daug nuostabių bei unikalių švenčių, kurių nešvenčia kitos pasaulio šalys. Lygiai tas pats pasakytina ir apie jas – kitose pasaulio šalyse taip pat švenčiamos puikios šventės, kurių nėra mūsų šalyje. Belieka tik pridurti, kad tikrai turėtumėte nepraleisti progos sudalyvauti tose puikiose šventėse – tai praturtins jūsų gyvenimą bei paliks įspūdžiui visam laikui. Taigi, kokių švenčių būna ir kur vertėtų sudalyvauti?
 
Mėgstate sūrį? Puiku, tačiau žinokite, kad jį galima ne tik skanauti, bet ir ridenti. Taip, pasirodo, Cooper‘s Hill Gloucestershire Jungtinėje Karalystėje, kiekvieną gegužę vyksta sūrio ridenimo šventė. Tiesa, romantikos čia labai mažai – šis festivalis drąsiai galėtų būti vadinamas vienu pavojingiausių įvykių, kadangi žaidimo sąlygos tikrai, neatrodo labai saugios. Štai, kaip vyksta procesas: surandama stati uola, o nuo jo ridenamas sūris, o žaidėjai leidžiasi iš paskos sūriui stačiais šlaitais bei bando jį sugauti. Taigi, belieka tik pridurti, kad žaidėjai rizikuoja savo rankų bei kojų būkle ir neretai patiria traumų. Būtent dėl šios priežasties yra uždrausta dalyvauti vaikams.

Sunku patikėti, bet Ispanijoje vyksta net ir Ožkų mėtymo šventė. Šioje šalyje esančio miestelio Manganeses de la Polvorosa gyventojai kiekvieną ketvirtą sausio sekmadienį susirenka į vieną vietą ir pradeda Ožkų mėtymo šventę. Tokiu būdu norima pagerbti savo globėją St. Vincent de Paul. Šventė vyksta štai taip: užlipama į aukštą varpinę ir per jos langą išmetama ožka, o apvažioje stovi žmonės, su ištiestu besentu bei tikisi pagauti gyvūną. Visgi, reikia pastebėti, kad ši šventė taip pat neretai neapsieina be traumų.

Dar viena šventė vyksta šioje šalyje, tai – Šv. Jono laužai. Belieka tik pastebėti, kad ši šventė yra panaši į mūsų lietuviškas Jonines, tačiau tęsiasi šiek tiek ilgiau – birželio 19 – 24 dienomis. Tiesa, šiokių tokių skirtumų taip pat yra.  Pavyzdžiui, tai, kad laužai yra kūrinami  ne iš malkų, o iš senų ir nebereikalingų baldų, o vietiniai, žiūrėdami kaip pleška jų sukrauti daiktai, dalijasi įspūdžiais bei skanauja karštą šokoladą. Vėliau šventę vainikuoja įspūdingi fejerverkai.

Full Moon Party – tūkstančius jaunų, smagiai nusiteikusių žmonių pritraukiantys renginys, kuris  kiekvieną mėnesį per pilnatį vyksta Tailande. Taigi, atsižvelgiant į tai, kad šis renginys vyksta kiekvieną mėnesį, belieka tik pastebėti, kad turite iš tiesų daug progų jame sudalyvauti. Na, o šventės scenarijus skamba tikrai labai smagiai – į ypač gražų paplūdimį, vienoje atokioje saloje, suplūsta dešimtys tūkstančių jaunų žmonių iš viso pasaulio. Na, ir žinoma, mėgaujasi šokiais bei puikiu laiku iki pat ryto.

Kaip matyti, pasaulis kupinas linksmų, smagių, netikėtų, stebinančių švenčių. Tad nepraleiskite progos jų aplankyti ir mėgautis puikiais įspūdžiais. Na, o, jei norite po pasaulį keliauti pigiai, puikiai tiks paskutinė minutė.

Užs.nr.d-0197

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.