Kavos aparato paieškos: 8 aspektai, kuriuos reikia įvertinti

avitela-kavos-aparatai
Skani kava gali dieną padaryti kur kas geresne. Tai yra faktas. Daugeliui žmonių kavos gėrimas ryte yra tarsi magiškas ritualas, kuris skatina baigus puodelį imtis darbų visų pajėgumu. Tiesa, pasigaminti skanią kavą namuose pačiam – tikrai rimtas iššūkis. Su laiku gal ir įveikiamas, tačiau retas nori išgerti šimtus vidutiniškos kavos puodelių, kol galiausiai išmoks ją paruošti tikrai labai skanią.
 
Išeitis yra kavos aparatai. Šiuo metu pasiūla rinkoje yra labai plati, tad kad ir kokia kava Jums patinka – rasti priemonę jai gaminti – nebus sunku. Philips kavos aparatai – kurie geriausi? Renkantis, žinoma, reikia įvertinti ne tik gamintoją. O ką dar?

Kavos aparato tipas.

Kavos aparatų tipai lemia – kaip gretai gėrimas bus paruoštas, koks jis bus, kokie ingredientai turi būti naudojami ruošimo metu. Jeigu norisi kava mėgautis labai greita – geriausias pasirinkimas yra automatiniai kavos aparatai. Jie taip pat ir pigesni. Tiesa, reikia daugiau vietos, kadangi – ne patys mažiausi. Kur kas mažesnių matmenų yra kapsuliniai. Tiesa, jie labiau skirti kavos gėrimų gamybai, o ne kavai. Galima rinktis iš labai daug įvairių skonių kapsulių.

Filtras.

Labai dažnai kavos skonį lemia vanduo, kuris yra naudojamas gėrimo gamyboje. Svarbu, kad jis būtų minkštas, žinoma, švarus. Jeigu ne kiekvienas galime užtikrinti, kad iš čiaupo tikrai bėgs toks vanduo, tai įsigijus gerą kavos aparatą, kuriame yra vandens filtravimo sistema – galite nurimti dėl to. Žinoma, reikia ne tik patikimos įrangos, tačiau ir reguliariai rūpintis technikos higiena. Nuo filtro valymo iki pieno plakiklių bei šlangučių. Visa tai gali užtikrinti, kad kavos aparatas gamins tikrai skanius gėrimus.

Funkcionalumas.

Kinta ir įrangos funkcionalumas. Kai kurie kavos aparatai turi daugiau galimybių, kiti – mažiau. Dažniausiai kuo daugiau – tuo įrangos priežiūra bus paprastesnė. Tiesa, nuo to kinta ir aparatų kainos. nors daugelių atvejų tikrai verta mokėti kiek daugiau, tačiau rinktis kavos aparatus, kurie, pavyzdžiui, turi savaiminio išsivalymo funkciją.

Ekranas.

Inovatyvūs kavos aparatai dažniausiai turi įmontuotus LED ekranus, kurie padeda nustatyti norimas programas, matyti gedimus bei kitą informaciją, kuri yra aktualu. Jie padeda užtikrinti aparato veikimo našumą.

Kiek žmonių naudosis aparatu?

Dar vienas svarbus aspektas renkantis bet kokią buitinę techniką yra vertinimas – kokiam žmonių skaičiui ji yra skirta. Tiesiog kai žmonių yra daug, žinoma, reikia galingesnio. Tokio, kuris gebėtų vieną po kito paruošti net kelis puodelius. Jeigu žmonių namuose yra mažai – galima rinktis ir ne tokius galingus, kurie dažniausiai yra pigesni. Tiesa, kaina neturėtų būti esminis rodiklis. Kur kas svarbiau nei ji yra komfortas, kurį reikia tokia technika namuose.

Pupelės ar kapsulės?

Kaip jau minėjome aptardami tipus – vieni kavos aparatai „veikia“ maldami pupeles, o kiti – naudodami kapsules. Tai lemia galimų kavos skonių pasiūlą. Faktas, kad kava, kuri yra pagaminta iš šviežiai sumaltų pupelių bus ir skanesnė, ir kur kas geresnės kokybės.

Ar kava yra geriama su pienu?

Tikrai ne kiekvienam norisi gerti kavą su pienu, tačiau kai ši funkcija yra – dažniausiai gaminamų kavos gėrimų pasiūla yra labai plati. Tiesa, tai išaugina aparato kainą, tad kiekvienas žinodamas savo biudžetą taip pat gali detaliai vertinti – kokie kavos aparatai yra jo pasirinkime.
d-0154

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.