Vyko seminaras apie sezonines infekcijas

Birželio 17 dieną Šakių kultūros centre vyko Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro, Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro ir Savivaldybių visuomenės sveikatos biurų asociacijos organizuotas seminaras „Sezoninės infekcijos: gripas, erkių platinamos ligos ir kitos užkrečiamųjų ligų aktualijos“.
 
Seminaras buvo skirtas savivaldybių gydytojams, visuomenės sveikatos priežiūros specialistams, besidomintiems pedagogams, ikimokyklinių įstaigų darbuotojams, socialiniams pedagogams, asmens sveikatos priežiūros darbuotojams, socialiniams darbuotojams ir kitiems specialistams.

Į seminarą atvyko dalyviai iš Kauno, Prienų, Jurbarko, Marijampolės, Vilkaviškio, Šakių rajono. Seminaro dalyvius ir svečius pasveikino Šakių meras. Buvo skaityta dešimt pranešimų, seminaro pranešėjai Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro specialistai: direktorius prof. dr. Saulius Čaplinskas „Lietuvos gyventojų sergamumas ir informuotumas apie užkrečiamąsias ligas“, „Nauji užkrečiamųjų ligų iššūkiai“; epidemiologinės priežiūros skyriaus vedėja Galina Zagrebnevienė „Rankų higienos svarba užkrečiamųjų ligų prevencijoje“; epidemiologinės priežiūros skyriaus visuomenės sveikatos specialistė Violeta Sinkevič „Rotavirusinių ir kitų virusinių žarnyno infekcijų prevencija ikimokyklinio ugdymo įstaigose“; ŽIV/LPI, hepatitų priežiūros skyriaus vedėja Irma Čaplinskienė „Jaunimo seksualinė elgsena – tyrimo Lietuvoje rezultatai“, „Žmogaus papilomos virusas – paplitimas, profilaktika“; Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro medicinos entomologė Milda Žygutienė „Pedikuliozė ir jos prevencija“, „Erkės ir jų platinamų ligų prevencija“; Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro gydytoja epidemiologė Aušra Bartulienė „Vaikų kirmėliniai susirgimai“, „Toksoplazmozė ir jos profilaktika“.

Visiems dalyviams buvo išduoti pažymėjimai, kurie pažymi, kad buvo išklausytas 4 valandų programos kursas „Sezoninės infekcijos: gripas, erkių platinamos ligos ir kitos užkrečiamųjų ligų aktualijos“. Seminaro metu pristatytos temos, problemų sprendimo būdai ir metodai padės specialistams ateityje perspektyviau pritaikyti žinias ir tikslingai vykdyti užkrečiamųjų ligų prevenciją.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.