Save pažino prie jūros

saves pazinimasBirželio 19-21 d. jau trečią kartą  „Savęs pažinimo studijos“  lankytojai  ir  bendraminčiai iš Raseinių bei Klaipėdos rinkosi  į vasaros stovyklą, šįkart  prie jūros. Tris dienas Šventojoje stovyklautojai stengėsi  prasmingai leisti laiką, tikėdamiesi pailsėti, atsipalaiduoti, atitrūkti nuo kasdienių rūpesčių, pasimankštinti, galbūt kažką naujo sužinoti, suprasti, tiesiog pasimokyti būti čia ir dabar.
 
Nuotr. Didelį įspūdį stovyklautojams paliko rytiniai jogos užsiėmimai prie jūros, kuriuos vedė mokytoja Agnė Dragūnaitė.
 
Stovyklos organizatorės Daiva Piečaitytė, Aušrelė Štrimaitienė ir Jūratė Arštikaitienė stengėsi, kad visi užsiėmimai, paskaitos atneštų naują suvokimą apie save, apie vertybes, apie savo būties suvokimą šioje Žemėje.  

Lektoriaus Roberto Karvausko paskaita „Dvi gyvenimo pusės. Ar yra pasirinkimas? Kaip pasirinkti?“, technikos mokslų daktaro Artūro Dabkevičiaus šeimos konsteliacijos metodo pristatymas, biolauko tyrimas, naujos žinios apie vandenį, apie jo kokybės svarbą žmogaus organizmui, jogos mokytojos Agnės Dragūnaitės meditacinio bėgimo pajūriu praktika, jogos užsiėmimai, tibetietiško dubenėlio garsai ir jos pačios sukurtų giesmių atlikimas, juoko joga – tai viskas apie mus pačius, apie tai, kokie mes esame, iš kur kyla mūsų emocijos, jausmai ir kokią įtaką jie  daro mūsų savijautai, elgesiui, santykiams ir sveikatai.

„Diena po stovyklos... Toks nenusakomas, visa apimantis džiaugsmo pojūtis. Net neaišku, iš kur jis po tiek gyvenimo metų atsirado. Be kažkokios realiai suvokiamos priežasties, tiesiog vyko įvairūs užsiėmimai, praktikos, sportavome, valgėme, miegojome. Stovyklą organizavusios moterys - paprastos,  žemiškos būtybės su savais gyvenimais, rūpesčiais ir problemomis -  viena kitą papildė. Bandai rasti atsakymą, kas ten įvyko, dėl ko ta savijauta tokia - ramybė, tvirtybė, pasitikėjimas, atrodo, net kvėpuoti kitaip pradėjau. Lyg žmogus ir buvę įvykiai žinomi ir tie patys, tik požiūris ir savijauta dar nepažįstami, svetimi, bet labai malonūs. Nuoširdumas, meilė kiekvienai gyvai būtybei, gyvenimiškos patirtys, išgyvenimai, atradimai, suvokimai ir praradimai atvedė iki tų, kuriems reikia iš naujo atrasti save. Kaip žemę,  per sausrą suskeldėjusią, ilgai nemačiusią vandens, pagirdo lietus, taip ir mūsų bendraminčių būrelis stovykloje atsigėrė to, ko kiekvienam labiausiai trūko...“ – tokie dalyvių atsiliepimai - pats geriausias įvertinimas „Savęs pažinimo studijos“ veiklos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.