Apdovanojo sveikiausias rajono įmones

sveikiausia imoneGintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį penktadienį Šakių visuomenės sveikatos biuras baigiamojo renginio metu Zanavykų muziejuje apdovanojo „Sveikiausią įmonę 2015“. Tarp dalyvių buvo ir Šakių rajono laikraštis „Draugas“.

Nuotr. Absoliučiai sveikiausia įmonė – Paluobių mokykla-daugiafunkcis centras. Apdovanojimą atsiėmęs direktoriaus pavaduotojas Algimantas Zymonas teigė, kad tai lėmė atsitiktinumas ir sėkmė.

Biuro direktorius Viktoras Lebedžinskas pripažino, kad idėją organizuoti sveikiausios įmonės rinkimus jis išgirdo praėjusiais metais Klaipėdoje vykusios konferencijos metu. Išgirdo, susižavėjo ir jį pakerėjusią idėją įgyvendino Šakiuose. Nors tai pirmas blynas, bet nė trupučio neprisvilęs.

Visuomenės sveikatos specialistė Justė Naujokaitytė pristatė, kad iš viso pernai spalį startavusiame konkurse dalyvavo 20 įvairių rajono įmonių (jos buvo suskirstytos į grupes pagal darbuotojų skaičių), buvo patikrinta apie 500 darbuotojų. Patikrinimų metu jiems buvo atliekamos kūno kompozicijos analizės, kraujospūdžio, gliukozės, cholesterolio matavimai. Taip pat buvo pateikiamos anketos įmonių vadovams, pagal kurias biuro specialistai galėjo nustatyti, ar vadovams svarbi darbuotojų sveikata, ar rūpinasi ja, ar skatina pačius darbuotojus pasirūpinti savimi. Taip pat atkreiptas dėmesys, ar visi darbuotojai, ar tik dalis jų dalyvavo patikrinimuose.

Visoms konkurse dalyvavusioms įmonėms buvo įteiktos Padėkos ir paraginta šiais metais konkurse dalyvauti aktyviau ir nenusiminti nelaimėjus. Laimėjusių įmonių vadovams organizatoriai linkėjo neužmigti ant laurų, toliau rūpintis ir savo, ir įstaigose dirbančių sveikata. Sveikiausi buvo pagerbti ir simboliniais skulptoriaus Kęstučio Dovydaičio sukurtais obuoliukais.

Tarp mažiausiai darbuotojų turinčių įmonių sveikiausia apdovanota VšĮ „Šakių vaikų ir jaunimo centras“, vadovaujamas Vidos Pulokienės. Vadovė sakė, jog ypatingo dėmesio sveikatai įmonėje neskiria, tiesiog džiaugiasi, kad darbuotojai nesikeičia, yra ištikimi. Nusistovėjusios įstaigos tradicijos – su darbuotojais vykstama į keliones, koncertus.

Kitoje grupėje sveikiausia išrinkta Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazija. Veiklą gimnazijoje pristačiusi direktoriaus pavaduotoja Vidmanta Venciuvienė teigė, kad gimnazija apie sveiką gyvenseną stengiasi tiek šviesti, tiek šviestis, į sveikatingumą bei aktyvumą skatinančius renginius įtraukti ne tik moksleivius, bet ir tėvelius.

Grupėje, kurioje dirbančių skaičius didžiausias, dalyvavo tik dvi įmonės. Šioje grupėje „Sveikiausios įmonės 2015“ apdovanojimas įteiktas UAB „Gulbelė“, vadovaujamai Arūno Tarnausko. Kaip buvo pristatyta renginio metu, sveikatingumui „Gulbelė“ skiria didelį dėmesį. Vasarą darbuotojams sudaromos sąlygos pailsėti įmonės nuomojamuose kambariuose Palangoje, su nuolaida jie gali lankyti Šakių baseiną, sportuoti.

Absoliučiai  sveikiausia praėjusių metų įmone tapo Paluobių mokykla-daugiafunkcis centras. Apdovanojimą atsiėmęs direktoriaus pavaduotojas ir kūno kultūros mokytojas Algimantas Zymonas teigė, kad atsitiktinumas ir sėkmė lėmė šį apdovanojimą. Tačiau jis pripažino, kad įstaigoje geras mikroklimatas, direktorius stengiasi nesudaryti stresinių situacijų, o iškilusias problemas sprendžia greitai ir operatyviai. Visgi V. Lebedžinskas ragino nesikuklinti, nes mokykloje ypač didelis dėmesys teikiamas sveikatingumui ir jį skatinantiems renginiams. A. Zymonas kalbėjo, kad sveikatingumą lemia aplinka, kurioje žmogus gyvena ir dirba, bei bendras požiūris į jį.

Spalio mėnesį vėl startuos sveikiausios įmonės rinkimai. Šakių visuomenės sveikatos biuras neabejoja, kad dalyvaus ir šiais metais dalyvavusios įmonės bei prisijungs naujos. Specialistai tikisi, kad tiek įmonių vadovai, tiek darbuotojai atkreips dėmesį į sveikatą, ją stiprins, tam dėmesys bus skiriamas darbo aplinkoje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.