Minėjo Pasaulinę sveikatos dieną

Balandžio 7 d. Šakių „Berželio“ mokyklos darželinukai netradiciškai šventė Pasaulinę sveiktos dieną. Renginio tikslas – skatinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikus rūpintis savo sveikata bei ugdyti sveikos gyvensenos įpročius.

Šakių visuomenės sveikatos biuro specialistė Justė Naujokaitytė pasiūlė šią dieną paminėti lauke surengiant orientacines varžybas. Visoje darželio teritorijoje išdėstytuose septyniuose punktuose pagal žemėlapį vaikus pasitiko mokyklos bendruomenės personalas ir tėvai. Kiekviename punkte vaikai atliko jiems skirtas užduotis, sprendė galvosūkius, keliavo labirintais, ėjo saugiai per gatvę, mokėsi atlikti ugniagesio pavestus darbus, rūšiavo šiukšles, mokėsi pažinti sveiką maistą ir sveikatai naudingas veiklas.
 
Atlikę užduotis, savo žemėlapyje gavę spaudus vaikai keliavo į vis kitą punktą: „Saugi gatvė“, „Olimpinės žaidynės“, „Ligoninė“, „Ekstremalios situacijos“ ir pan. Paskutiniame punkte „Linksmajame kiemelyje“ visų laukė bendras šokis, kurį inicijavo priešmokyklinėje grupėje besimokančios mergaitės mama Laura Saunorienė.

Direktorės pavaduotoja ugdymui Dovilė Kazakauskienė džiaugiasi, kad į veiklas pavyko įtraukti ne tik darželio personalą, bet ir tėvus bei Šakių r. policijos komisariato darbuotojus. Judrios, aktyvios, įdomios, pamokančios, įtraukiančios ir komandinės veiklos vaikams padėjo suprasti, kad sveikata yra vienas iš svarbiausių dalykų gyvenime.

Tą pačią dieną Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriuje taip pat vyko sveikatingumo renginys. Jame dalyvavo ne tik mokiniai, bet ir skyriaus mokytojai. Šakių visuomenės sveikatos biuro specialistė Vilma Mažeikaitė  supažindino su šiaurietiško ėjimo istorija, jo nauda žmogaus sveikatai. Visi 18 renginio dalyvių patys pabandė šiaurietišką ėjimą ir buvo patenkinti nauja galimybe pasportuoti. Renginį organizavo skyriaus kūno kultūros mokytojas Vytautas Smirnovas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.