Norėtų „atskiros eilutės“

Praėjusį pirmadienį vykusio Sveikatos ir socialinės politikos komiteto posėdžio metu kalbėta apie sveikatos įstaigų finansavimą. Gydymo įstaigos norėtų savivaldybės biudžete „atskiros eilutės“ nuolatinių įstaigų poreikių užtikrinimui.

Savivaldybės specialistė Evelina Domeikaitė-Dovydaitienė kalbėjo, kad gruodžio viduryje vyko sveikatos priežiūros įstaigų vadovų pasitarimas, kuriame buvo išsakyti lūkesčiai ir problemos.

„Vienas iš pagrindinių rūpesčių, iš kur gauti lėšų sveikatos įstaigai bei iš ko remontuoti, kai iškyla problema, pavyzdžiui, kiauras stogas ir pan. Vadovų pozicija, kad galbūt biudžete eitų numatyti eilutę, iš kurios kiekvienais metais būtų parama remontui ar priemonių įsigijimui“, – sakė savivaldybės specialistė, atsakinga už sveikatos sritį.
 
Biudžeto ir turto skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė kalbėjo, kad viskas priklauso nuo biudžeto galimybių, o tos galimybės ribotos. Be to, ji klausė, kaip žinoti, kokie tie poreikiai.

„Tai kiek toje eilutėje turėtų būti lėšų? Nedaug? O kas yra nedaug?“ – klausimus E. Domeikaitei-Dovydaitienei uždavinėjo E. Grigaitienė.

Tad rekomenduota prieš prašant pateikti preliminarius skaičiavimus, nurodyti lėšas.

Įstaigos vadovų pasitarimo protokole atkreipiamas dėmesys, kad mažėjantis gyventojų skaičius verčia prognozuoti bei planuoti steigėjui, tai yra savivaldybei, kaip padėti infrastruktūros, transporto, aprūpinimo ir kitais klausimais.

Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centro vyriausioji gydytoja Rima Laukaitienė pažymėjo, kad didelė finansinė našta įstaigoms, kurioms reikia išlaikyti medicinos punktus. Gydytojos nuomone, reikėtų svarstyti dėl medicinos punktų mažinimo tose vietose, kur artimu atstumu gyvena, pavyzdžiui, mažiau nei 600 gyventojų. Pagal galimybes būtų galima teikti pagalbą į namus, ieškoti kitų alternatyvių būdų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.