Rima Laukaitienė: „Man atrodo, kad čia labai nevykusiai viskas vyksta“

laukaitiene3
Nuotr. „Juokingiausia, kad trečias mano pasibuvimas taryboje ir niekas neužduoda konkrečių klausimų, kodėl tai nepadaroma. Aš neturiu ką grįžusi pasakyti darbuotojams, buhalterei.“, – Rima Laukaitienė.

Gintarė MARTINAITIENĖ

„Būtų labai malonu išgirsti, dėl ko netvirtinama ataskaita“, – sakė savivaldybės tarybos posėdžio metu į tribūną stojusi Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centro (PASPC) vyriausioji gydytoja Rima Laukaitienė. Ji atviravo: jau trečią kartą tuo pačiu klausimu stojant į tribūną ir juokinga, ir graudu, nes konkrečių klausimų nėra, ataskaita netvirtinama, o dirbti reikia. Neapsieita ir be santykių bei giminystės ryšių aiškinimosi.

Tiesa, finansinis įstaigos ataskaitų rinkinys buvo patvirtintas iš pirmo karto dar balandį, o vadovės praėjusių metų veiklos ataskaita yra tarsi sudėtinė ataskaitos dalis. Pasak R. Laukaitienės, įstaiga jau gavo ir Finansų ministerijos paklausimą, kodėl nėra patvirtinta ataskaita, nes, kaip reikalauja įstatymas, viešosios įstaigos veiklos ataskaita turi būti pateikta juridinių asmenų registro tvarkytojui kartu su metinių finansinių ataskaitų rinkiniu. To padaryti dėl nepatvirtintos ataskaitos negalima, tad ministerijos įstaiga net prašė informuoti steigėją, tai yra savivaldybę.

„Juokingiausia, kad trečias mano pasibuvimas taryboje ir niekas neužduoda konkrečių klausimų, kodėl tai nepadaroma. Aš dar kartą noriu priminti, kad įstaigos veiklos analizės aš negaliu nei pakeisti šiuo momentu, nei pagražinti, nei pabloginti“, – sakė Šakių PASPC vadovė, vardijusi, kad ataskaitoje ji privalo nurodyti įstaigos veiklos kryptis, prisirašiusiųjų skaičių, skatinamąsias paslaugas, kokia darbuotojų kaita, darbuotojų skaičius, algos ir pan.

 „Aš neturiu ką grįžusi pasakyti darbuotojams, buhalterei. Taip, prirašyta ant manęs skundų“, – kalbėjo R. Laukaitienė, ne kartą prašiusi paaiškinti ataskaitos netvirtinimo motyvus.

Sulaukusi progos prabilo tarybos narė Aušrelė Pukinskienė, akcentavusi, kad jos kraujyje įaugę finansiniai rodikliai, kuriems visada teikė ir teikia pirmenybę ir dėmesį. Tarybos narė ne pirmą kartą prabyla ir apie tai, kad ypač anksčiau finansų komitetas dirbdavo iš peties ir rimtai analizuodavo, bet kai „nebuvo sumaišytas su visokiomis kitokiomis kryptimis, kai nežino, ką turi daryti“. Visgi nepriklausomai nuo komitetų sudėties A. Pukinskienė yra finansininkė ir ji sakė, kad finansinis įstaigos rezultatas turi būti teigiamas, o Šakių PASPC buvo dvejus metus neigiamas, tad ir šįkart, sakė tarybos narė, ji negalinti pritarti ataskaitai.

„Didžiausia tragedija visoj šitoj ataskaitoj, kad kalbant apie tikslus ir apie jūsų veiklos perspektyvas, kaip jūs iš to minuso padarysite pliusą, – nė mažiausio žodelio“, – atkreipė dėmesį A. Pukinskienė, akmenį metusi ir merui Edgarui Pilypaičiui, esą būtent jis „pametė pagrindinį ir svarbiausią kampą“ formuodamas įstaigos vadovei užduotis.

R. Laukaitienė retoriškai teiravosi ir to, o ką padarė savivaldybė, kad įstaigai būtų geriau, tačiau A. Pukinskienė klausė, o kiek buvo konkrečių prašymų padėti, gelbėti įstaigą, remti.

Įstaigos vadovė sakė nusprendusi netylėti ir dėl skundų, nes jie su Pukinskais esą labai glaudžiai susiję giminystės ryšiais.

„Ataskaitos visada buvo geros, o nuo rudens, nuo lapkričio prasideda... Gal reiktų tuos viešuosius ir privačius, nežinau... Kada dirba gydytoja Šiurkienė ir rašo skundus ir jos dukra, o giminystės ryšiai tokie, kad jūsų sūnus yra vedęs Šiurkienės dukrą, tai man atrodo, kad čia labai nevykusiai viskas vyksta“, – rėžė R. Laukaitienė.

Tai girdėdama A. Pukinskienė vardijo ir asmenines sąsajas su pačia R. Laukaitiene bei pabrėžė, kad „griežtai asmeninių reikalų nepainiojau su visuomeniniais reikalais“ ir apskritai esą visuomeniniai reikalai aukščiau asmeninių. Vis labiau kaistant santykių ir giminystės bei asmeninių sąsajų viešam aiškinimuisi Irena Haase atkreipė dėmesį, kad nuo sprendimo esmės buvo nukrypta ir ragino grįžti prie ataskaitos ir jai pritarti. Taip ir buvo padaryta – 12 balsavus už, devyniems susilaikius trečiame posėdyje R. Laukaitienės praėjusių metų veiklos ataskaita buvo patvirtinta.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.