Gripo epidemija paskelbta aštuoniolikoje savivaldybių

Sausio 30 d. Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis,  sergamumas gripu ir viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) vis dar auga – aštuoniolika iš 60 savivaldybių jau paskelbė gripo epidemiją. Šios ligos atvejų daugėja ir mūsų rajone.

Ketvirtąją šių metų savaitę įsismarkavęs gripas į patalą paguldė 48 savivaldybės gyventojus (praėjusią savaitę buvo 34), 23 iš jų vaikai nuo 0 iki 17 metų (buvo 13). Daugiau registruota ir ŪVKTI susirgimų – 265 (praėjusią savaitę buvo 247). Net 202 iš jų – vaikai nuo 0 iki 17 metų (buvo 166). Bendras susirgimų rodiklis – 114,48 atvejo 10 tūkst. gyventojų.
 
ULAC duomenimis epidemija paskelbta 18-oje savivaldybių. Dėl gripo epidemijos dalis mokyklų stabdo ugdymo procesą. Kaip informavo Šakių ligoninės vyriausiasis gydytojas Algirdas Klimaitis, ligoninė šiuo metu pilna – visos 125 lovos yra užimtos, tačiau, pasak jo, sakyti, kad tai yra gripo padarinys negalima, nes ligoniai gydomi nuo įvairių ligų, atliekamos planinės operacijos. Kol epidemija rajone nepaskelbta, jokių apribojimų ligonius lankantiems artimiesiems nėra.

Gripo epidemiją skelbia savivaldybės. Sergamumas laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.