Rajone daugėja kraujo donorų

Praėjusį ketvirtadienį į Šakių atvirą jaunimo centrą rinkosi rajono gyventojai, pasiryžę tapti kraujo donorais. Šįkart tarp jų buvo daug tokių, kurie neatlygintinai kraujo paaukojo pirmą kartą.

Ligoninėse atliekant kraujo perpylimus dažnai pritrūksta tai vienos, tai kitos kraujo grupės atsargų. Todėl jau tapo tradicija Šakiuose organizuoti neatlygintinas donorystės akcijas ir prisidėti prie žmonių gyvybių išsaugojimo. Paimti kraujo iš mūsų rajono kraujo donorų tris–keturis kartus per metus užsuka VšĮ „Nacionalinis kraujo centras“ medikai.
 
Pasak šios akcijos organizatorės – Šakių rajono visuomenės sveikatos biuro jaunimui palankių sveikatos priežiūros paslaugų koordinatorės Akvilės Mirauskaitės, šįkart neatlygintinai paaukoti savo kraujo atvyko 75 rajono gyventojai. Tiesa, net 20 iš jų dėl įvairių priežasčių (per žemo hemoglobino kiekio kraujyje, per aukšto ar per žemo kraujospūdžio ir kt.) negalėjo pasidalinti savo krauju, tačiau 55 savo misiją įvykdė. Tarp atvykusiųjų – ir nuolatiniai kraujo donorai (viena moteris neatlygintinai kraujo davė net 47-ąjį kartą), ir tie, kurie akcijoje dalyvavo pirmą kartą.

Kaip pasakojo A. Mirauskaitė, šįkart pastarųjų buvo daugiausiai – net 32 asmenys pirmą kartą tapo kraujo donorais, tarp jų daug jaunų žmonių, gimnazistų, kuriuos neatlygintinai paaukoti kraujo paskatino klasės draugų pavyzdys ar tiesiog didelis noras padaryti gerą darbą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.