Į koronavirusą reaguojama ir rajone

koronavirusas lankstinukas

Nors Lietuvoje nėra nustatyta nė vieno koronaviruso atvejo, tačiau trečiadienį Vyriausybė apsisprendė skelbti šalyje ekstremalią situaciją ruošiantis galimam koronaviruso plitimui šalyje. Prevencijos priemonėms bus galima naudoti valstybės biudžeto rezervą, dalis rekomendacijų taps privalomais nurodymais. Be to, jau turima informacijos, kad ir rajone randasi žmonių, neseniai viešėjusių Italijoje, tad raginama būti apdairiems.
 
Antradienio vakarą rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis socialiniame tinkle „Facebook“ išplatino neoficialų pranešimą, paviešindamas, kad turi žinių, jog po moksleivių atostogų Italijoje iš regiono, kur sparčiai plinta koronavirusas, yra grįžusių ar netrukus dar grįš ir mūsų rajono gyventojų. Todėl kreipėsi į mūsų įstaigų ir įmonių vadovus, jei tik yra nors menkiausia galimybė, leisti darbuotojams dirbti nuotoliniu būdu ir inkubacinį periodą praleisti namuose.

„Gal viskas bus ir tvarkoje, bet situaciją reikia pradėti valdyti iš anksto. Geriau du kartus apsidrausti nei vieną kartą padaryt apmaudžią klaidą“, – pabrėžė meras, informuodamas, kad ketvirtadienį spaudos konferencijos metu bus padarytas oficialus pranešimas (tačiau laikraštis į spaustuvę siunčiamas kaip tik ketvirtadienį, tad apie tai jau kitame numeryje).

Kaip informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Marijampolės departamento Šakių skyriaus vedėjas Robertas Jakimonis, visuose trijuose Lietuvos oro uostuose aktyviai vykdo Kinijoje ir Šiaurės Italijoje (Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionuose) keliavusių žmonių konsultavimą, informuoja visuomenę. Efektyviausios priemonės koronaviruso prevencijai yra grįžusiųjų socialinių kontaktų vengimas, t.y. saviizoliacija ir sąmoningas laikymasis pateiktų rekomendacijų. Tarp jų draudimas palikti izoliavimosi vietą 14 dienų (nuo paskutinės buvimo pateiktoje teritorijoje dienos), nesilankyti viešose vietose (mokykloje, darbe, renginiuose), visą izoliavimosi laiką nepriiminėti svečių namuose, kasdien matuoti kūno temperatūrą ir stebėti sveikatą, o apie jos pokyčius informuoti visuomenės sveikatos specialistus.

Asmenų, kurie lankėsi išvardintose teritorijose, prašoma pateikti informaciją apie save užpildant anketas, kurios yra NVSC tinklalapyje http://nvsc.lrv.lt/covid-19 ; paskambinus telefonu 8 5 2124098 arba atsiuntus informaciją elektroniniu paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., kad būtų galima sekti jų sveikatos būklę.

Tiesa, kaukių, kurios nuo koronaviruso nė neapsaugo, jau trūksta visose šalyje. Juos gyventojai šluote iššlavė iš vaistinių. Nors skelbiama, kad respiratorių rezerve yra pakankamai, tačiau galvojama jų dar įsigyti atsižvelgiant į apokaliptinius scenarijus.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.