Kaimynystėje – pirmieji koronaviruso atvejai

greitoji eisme
Šakių greitosios medicinos pagalbos stoties medikai savaitgalį į Kauną išgabeno dar vieną dėl koronaviruso įtartiną asmenį. Laimei, tyrimo rezultatas neigiamas ir rajone oficialiai šio viruso atvejų nefiksuota. Visgi kaimyniniuose rajonuose jau registruojami pirmieji susirgimai.

Žiniasklaida skelbia, kad beveik dvi savaites po Jurbarką blaškėsi koronavirusu užsikrėtęs iš Norvegijos grįžęs vyriškis, o jo kontaktų atsekti faktiškai neįmonama. Dabar izoliuota šeima, su kuria bendravo, uždarytas viešbutis, kuriame jis buvo apsistojęs, tačiau žinoma, kad jis saviizoliacijoje nebuvo, buvo išvykęs ir į Marijampolę, nevengė viešų vietų.

Kovo 22 d. vyriškiui patvirtintas koronavirusas.

Tą pačią dieną pirmasis koronaviruso susirgimas nustatytas ir Vilkaviškyje. Šio rajono meras Algirdas Neiberka savo „Facebook“ paskyroje pasidalino, kad asmuo sugrįžęs iš užsienio buvo saviizoliacijoje, jokių kontaktų neturėjo. Pajutęs simptomus kreipėsi pagalbos skambučiu, buvo išvežtas ir šiuo metu gydomas Kauno klinikinėje ligoninėje.

Mūsų savivaldybėje, sako Šakių greitosios medicinos pagalbos stoties vadovas Rimgaudas Lebedžinkas, tokių sergančiųjų nėra, nors šeštadienį įtartinas asmuo buvo.

„Ačiū Dievui – nepasitvirtino, jis kreipėsi ne dėl įtartinų simptomų, o buvo po traumos, susimušė Lukšiuose, bet buvo karščiuojantis, grįžęs iš užsienio. Mes jį paėmėm iš Priėmimo“, – teigė R. Lebedžinkas.

Jis pripažįsta, kad situacija įtempta, apsauginių priemonių likučiai faktiškai išsekę.

„Jau beveik viską išnaudojom, o dar nebuvo nė vieno rimto atvejo. Jei kaip reikiant spusteltų, tai liekam nuogi basi“, – pripažino Greitosios medicinos pagalbos stoties vadovas, vildamasis, kad į pagalbos šauksmą dėl reikiamų priemonių atsišauks jei ne ministerija, tai paramą renkantys geradariai ar savivaldybė.

Jiems trūksta tiek kaukių, tiek dezinfekcinio skysčio, pirštinių.

Minimaliai priemonių sako turinti ir Šakių ligoninė. Įstaigos vadovas bei vyriausiasis gydytojas Algirdas Klimaitis pripažįsta: „naudojam taupiai, norėtųsi turėti laisvesnę situaciją“. Jis sako, kad situacija paradoksali – nors pinigų įsigyti įstaiga turėtų, bet rinkoje nėra priemonių. Ligoninės vadovas viliasi sulaukti pagalbos, užsakymą yra pateikusi ir pati įstaiga, bet pristatymo terminas – iki dviejų savaičių. Ligoninė užsisakiusi ir greitųjų testų, bet ir jie galimai bus pristatyti tik per dvi savaites. Labiausiai įstaigos medikams trūksta veido kaukių bei respiratorių FFP3.

Iš viso iš Šakių per epidemiją  į Kauną dėl koronaviruso tyrimų buvo vežti septyni pacientai. Lietuvoje oficialiai sergančių skaičius nuolat auga, Sveikatos apsaugos ministerijos pirmadienio duomenimis, šalyje koronavirusas nustatytas kone pusantro šimto kraštiečių, viena moteris mirė. Tiek medikai, tiek valdžios atstovai ragina griežtai laikytis karantino, vengti kontaktų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.