Karščiavimo klinikos likimas pakibo ant plauko

sakiu paspc pastatas
Nesant galimybių karčiavimo kliniką įkurti Šakių PASPC, viliamasi, kad Šakių rajono pacientams paslaugas galėtų suteikti kaimyninės savivaldybės. D. Pavalkio nuotr.

Nors planų Šakiuose įkurti karščiavimo kliniką, kaip to reikalauja ministro įsakymas, būta, administracijos direktoriaus Dainiaus Grincevičiaus įsakymu ją ketinta įrengti Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centre (PASPC), tačiau ketinimai bliūkšta it muilo burbulas. Viena iš pagrindinių problemų, kurią, beje, nuo pradžių kėlė PASPC laikinoji vadovė Ligita Armonavičienė, – personalo stygius.
 
Jau pirmieji medicinos įstaigų paskaičiavimai atskleidė, kad apie 80 proc. esamų medikų yra rizikos grupėje, tinkamų būtų apie 20 proc., tačiau iš jų, detaliau pasiaiškinus, reikiamos komandos karščiavimo klinikai sudaryti irgi nepavyktų. Mat nemaža jų dalis galėtų pasiimti nedarbingumą, nes turi mažamečių vaikų, o labiausiai trūksta vidurinės grandies, kurie būtų darbingi, ne rizikos grupėje, bet jau neturintys mažamečių vaikų medikai.

Be to, kaip kalbėta spaudos konferencijų metu, nelabai aiškus ir tokios klinikos poreikis, nes kaimyniniuose rajonuose šiose klinikose apgulties nėra. Taip pat įvardyta, kad PASPC esamos sąlygos irgi nėra idealios, o pagal keletą kartų keistą ministerijos aprašą keliamas sąlygas įgyvendinti vis sudėtingiau.. Negana to, nors buvo pateiktas reikiamų medicinos priemonių poreikis, iš ministerijos konkrečių atsakymų nesulaukta, o nesant pilnos ir pakankamos priemonių komplektacijos, kalbėjo rajono vadovai, tokiai klinikai jie patys neleistų pradėti veikti.

Todėl dabar savivaldybės administracija nusprendė pateikti užklausas jau veikiančių kaimyninių Jurbarko, Vilkaviškio, Marijampolės ir Kauno rajono savivaldybėms bei pasiteirauti, ar kažkas iš jų, pas mus susiduriant su gydytojų trūkumu, paslaugas galėtų suteikti ir mūsų rajono gyventojams. Kol konkrečios sutartys nepasirašytos, situacija plačiau nekomentuojama, bet viliamasi, kad pagalbos bus sulaukta. Visgi, sako savivaldybės gydytoja Edita Zubrickienė, situacija nuolat keičiasi, su personalo stygiumi susiduria vis kitos įstaigos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.