Premijoms – daugiau nei 33 tūkst. eurų

kalediniai priedai
Savivaldybės administraciją pasiekė žinia, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis pasirašė įsakymą, kuriuo paskirstė lėšas, skirtas premijoms socialiniams darbuotojams mokėti.

Šakių rajono savivaldybei numatyta 33 tūkst. 640 eurų. Premijos socialiniams darbuotojams bus mokamos pagal įstaigų vadovų prašymus bei pagrindimus, kodėl vienam ar kitam darbuotojui vienkartinė premija priklauso. Jau anksčiau skelbėme, kad premijos planuojamos „už ypač svarbių užduočių vykdymą karantino metu“, o ne visiems socialiniams darbuotojams. Premijos būtų mokamos pasibaigus karantinui ir įvertinus padėtį. Beje, lėšos numatytos tik savivaldybei pavaldžių įstaigų socialiniams darbuotojams.
 
Tiesa, Seimo narė Irena Haase mano, kad Vyriausybės nutarimas vienkartines premijas skirti išimtinai tiems darbuotojams, kurie dirba savivaldybių socialinių paslaugų įstaigose ir valstybės įstaigose, yra diskriminacinio pobūdžio ir pažeidžia socialinių darbuotojų, dirbančių nevyriausybinių organizacijų sektoriuje, teisę gauti išmoką iš valstybės. Todėl Seimo narė kreipėsi į ministrą L. Kukuraitį ir prašo rasti valstybės biudžete lėšų ir šių darbuotojų premijoms.

„Socialiniai darbuotojai, nesvarbu, kurioje įstaigoje dirbtų, teikia tas pačias socialines paslaugas ir pagalbą socialiai jautriai ir pažeidžiamai mūsų visuomenės daliai. Jų darbo sąlygos vienodai sudėtingos: jie teikia paslaugas ligotiems, dažniausiai turintiems sunkią negalią, sunkiai vaikštantiems ar visiškai nejudantiems žmonėms, kuriems reikalinga ypatinga priežiūra ir šios paslaugos nenutrūkstamai teikiamos net ir esant šalyje paskelbtam karantinui“, – rašo I. Haase ir akcentuoja, kad nevyriausybinis sektorius neturėtų būti menkinamas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.