Šakiuose viršijamas šalies sergamumo vidurkis

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras skelbia, kad Šakių rajono savivaldybė patenka tarp aštuonių savivaldybių, kuriose sergamumas koronavirusine infekcija yra didesnis nei likusiose šalies savivaldybėse.

Todėl nuo birželio 8d. iki birželio 14 d. jų gyventojai profilaktiškai bus testuojami intensyviau.
 
Tiesa, kiek tokia statistika tiksli, kitas klausimas, nes skaičiuojami sergamumo rodikliai, tenkantys 100 tūkst. gyventojų. Tad nors šiuo metu mūsų rajone registruotas vienas sergantysis, iš viso buvo nustatyti keturi infekcijos atvejai, sergamumas nurodomas 3,7 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Nurodoma, kad profilaktiškai bus tiriami visų gydymo, taip pat globos ir slaugos įstaigų, išskyrus vaikų globos įstaigas, darbuotojai.

Ligoninėse gydomi pacientai, taip pat slaugos, globos įstaigose globojami žmonės šiose aštuoniuose savivaldybėse bus tiriami atsitiktine tvarka. Per savaitę turės būti ištiriama nuo 5 iki 10 proc. tuo metu įstaigoje esančių pacientų ar gyventojų.

Kiti darbuotojai, kurių darbo specifika susijusi su klientų aptarnavimu, pavyzdžiui, dirbantys vaistinėse, parduotuvėse, minėtose savivaldybėse bus tiriami atsitiktine tvarka. Jų registracija bus vykdoma Karštąja koronos linija telefonu 1808, žmonės turės atvykti į mobiliuosius punktus.

Be Šakių rajono savivaldybės, didesnis sergamumo vidurkis nei Lietuvos skaičiuojamas Vilniuje, Vilniaus rajone, Lazdijuose, Ignalinoje, Šalčininkuose, Skuode, Elektrėnuose. Ankstesnę savaitę tokių savivaldybių buvo šešios.

Sergamumo Lietuvoje rodiklis yra 3,4 atvejo 100 tūkst. gyventojų

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.