Koronaviruso situacija rajone išlieka stabili

Lietuvoje užsikrėtimui Covid-19 imant aukštumas, Šakių rajone situacija išlieka stabili. Be to, kasdien pranešama apie nemažą pasveikusiųjų skaičių.

Pirmadienio rytą savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas Redas Juškaitis informavo, kad per penktadienį ir savaitgalį yra patvirtinti 26 nauji susirgimo atvejai, o pasveikusiųjų statistika lenkia susirgusiųjų – per tris paras pasveiko 30 asmenų. Penktadienį Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informavo savivaldybę apie tris naujus susirgimo atvejus, šeštadienį apie 16 naujų atvejų, sekmadienį – apie 6 atvejus, o pirmadienį pasiekė žinia apie dar vieną susirgimo atvejį. Pasak R. Juškaičio, pasiekė žinia, jog serga viena iš personalo darbuotojų Šakių parapijos globos namuose. Tačiau, anot operacijų vadovo, ši darbuotoja su globos namų gyventojais tiesioginio kontakto neturėjo, nes dirbo tik su izoliatoriuje esančiais asmenimis. Penktadienį šiuose globos namuose jau buvo atlikta patalpų dezinfekcija. Kiti atvejai, anot R. Juškaičio, yra šeiminiai. Iš viso šiuo metu rajone nustatyta 313 susirgimo atvejų, o kartu su jais iš viso šiuo metu saviizoliacijoje yra 463 rajono gyventojai.
 
Per praėjusią savaitę mobiliajame punkte buvo paimta 130 ėminių. Pirmų trijų dienų paimtų testų rezultatai – 39,53 proc. teigiami.

Šeštadienį taip pat buvo atlikta trijų daugiabučių namų laiptinių dezinfekcija, o apie tai, kad ją būtina atlikti, savivaldybei buvo pranešta iš NVSC. Pasak R. Juškaičio, šiuo metu jau gaunama mažiau nurodymų apie būtinumą dezinfekuoti daugiabučių namų laiptines, negu buvo vos prasidėjus antram karantino laikotarpiui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.