Mažėjant sergančiųjų, svarstoma dėl mobilaus punkto darbo laiko

Sergančiųjų koronavirusu skaičius ir toliau mažėja. Trijų dienų vidurkis – penki nauji atvejai per dieną.

Iš viso, pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo, administracijos direktoriaus pavaduotojo Redo Juškaičio, šiuo metu rajone serga 354 asmenys, kartu su jais saviizoliacijoje 405. Sergamumo rodikliai gana gerai atrodo ir šalies mastu – rajonas pagal sergančiųjų skaičių iš 60 savivaldybių yra 54-oje vietoje.
 
Jei antradienį pagal statistiką rajone nebuvo nė vieno sergančiojo, tai kitas dvi dienas skaičiai šoktelėjo iki šešių ir aštuonių naujų atvejų. Visgi dienos vidurkis, pasak R. Juškaičio, yra penki nauji atvejai. Šiek tiek sergančiųjų skaičių išaugino protrūkis UAB „Šakių šilumos tinklai“, kur serga septyni darbuotojai.

Nuolat mažėja ir norinčių tirtis mobiliame patikros punkte skaičius. Pavyzdžiui, ketvirtadienį iš 36 galimų buvo laisvos 19 vietų, penktadieniui, ketvirtadienio duomenimis, laisvų vietų buvo net 30, todėl svarstoma trumpinti darbo laiką, ypač pranašaujant šaltesnius orus. Tuo labiau, kad didžiausias besitiriančių srautas pastebimas ryte, 9–10 val.

„Akivaizdu, kad esamo skaičiaus užtenka, nors anksčiau ir jis buvo didesnis. Buvo ir 45 ir net 60 vietų, tačiau matome, kad tiek tikrai nereikia“, – sakė R. Juškaitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.