Vakcinavimas rajone vyksta toliau

vakcinos maiselyje
Pirmosiomis 300 „Pfizer“ vakcinų Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centras (PASPC) ketvirtadienį ir penktadienį skiepijo rajono globos namų gyventojus, personalą bei socialinius darbuotojus, o pirmadienį gautomis dar 300 vakcinų toliau vakcinuojami asmenys pagal prioritetinį sąrašą.

Pasak Šakių PASPC laikinosios vadovės Ligitos Armonavičienės, pirmosios siuntos metu daugiausiai vakcinų kliuvo Ilguvos socialinės globos namams – 96, Kudirkos Naumiesčio parapijos socialinės pagalbos centro globos namai gavo 54, Šakių parapijos senelių globos namai sulaukė 31 vakcinos. Vakcinuojami buvo ir visi tokį norą pareiškę rajono socialiniai darbuotojai.

L. Armonavičienė džiaugėsi, kad vakcinavimo procesas buvo gana sklandus, į pagalbą buvo pasitelktos ir kitos gydymo įstaigos. Konkrečioje globos įstaigoje vakcinavimą atliko tos gydymo įstaigos slaugytojai, prie kurios prisirašę globos namų gyventojai.

„Patys vieni niekaip nebūtume susitvarkę“, – pripažįsta Šakių PASPC laikinoji vadovė.

Visi kiti, kam priklausė vakcina, buvo skiepijami Šakių PASPC.

Savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas, administracijos direktoriaus Redas Juškaitis informavo, kad penktadienį, kai buvo skiepijami mobilaus patikros punkto darbuotojai, į sąrašą buvo įtraukti ir nuolat punkte savanoriavę šauliai.

„Tačiau tik tie, kur pastoviai padėjo“, – sakė R. Juškaitis, pridūręs, kad apskritai sąrašai sudarinėjami atsakingai ir įstaigų vadovai jame esančius žmones patvirtina anspaudu ir parašu bei atsako už tai, kad sąraše nebūtų pavardžių tų, kuriems pagal prioritetą vakcinos kol kas nepriklauso.

Jis viliasi, kad ir įstaigų vadovai į tai žiūri atsakingai ir manipuliavimo atvejų pas mus nebus.

L. Armonavičienė pripažino, kad nemažai ketinusių pasiskiepyti asmenų atkrito dėl to, kad greitasis testas, daromas prieš vakcinavimą, parodė antikūnus, kurių turint vakcina nepriklauso.

„Tikrai žmonės buvo nustebę, kai kurie nenorėjo tikėti, nes juk sąrašai buvo sudaryti iš tų, kurie nesirgę. Buvo net iš globos namų gyventojų, kurie, matyt, buvo besimptome forma persirgę“, – pasakojo L. Armonavičienė.  

Tiesa, medikė pripažino, kad dalis galėjusių pasiskiepyti visgi tokios galimybės atsisakė. Vienų motyvai buvo esą jie alergiški, kiti suabejojo vakcinos veiksmingumu, mat skelbta dėl galimų vakcinos transportavimo pažeidimų, ir pan.

Ketvirtadienį buvo nuspręsta parsivežti tik pusę Šakių PASPC skiriamo vakcinų kiekio, mat įsivertinta, kad per dvi dienas 600 bus sudėtinga sunaudoti, mat tai reikia padaryti per penkias dienas, o išpuolė savaitgalis.

„Todėl buvo priimtas sprendimas dalinti per pusę. Pirmadienį parvežtomis vakcinomis toliau skiepijame pagal prioritetinį sąrašą. Iki penktadienio šį darbą pilnai padarysime“, – kalbėjo L. Armonavičienė.

R. Juškaitis informavo, kad pirmadienį gautų vakcinų užteks ne tik ambulatorijų darbuotojams, bet skiepus gaus ir privačių gydymo įstaigų, vaistinių darbuotojai, taip pat jų liks ir bus pradėti skiepyti asmenys pagal amžiaus grupes. Tiesa, kol kas nėra išaiškinimo, kaip turėtų būti elgiamasi su jau nevaikščiojančiais asmenimis, nes jie į gydymo įstaigą atvykti negalės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.