Prireikus – padės vykstantiems vakcinuotis

Šią savaitę pradėti vakcinuoti 80+ amžiaus grupės žmonės: pirmadienį Kiduliuose ir Gelgaudiškyje, antradienį Griškabūdyje ir Kudirkos Naumiestyje. Antradienį vykusio nuotolinio seniūnų pasitarimo metu savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Redas Juškaitis ragino seniūnus, kad jei būtų besikreipiančių vienišų asmenų, seniūnai padėtų šiems atvykti iki ambulatorijų.

„Nemažai atsirado tokių gyventojų, kurie atsisako būtent „AstraZeneca“ vakcinos. Reikia paaiškinti žmonėms: jeigu jiems netinka ta vakcina ir jie jos atsisako, jie bus išbraukti iš eilės. Tiesa, dažnai problemą kelia ne patys senjorai, bet juos lydintys asmenys. Jeigu kreipiasi į jus žmones, tai paaiškinkit, kad šita vakcina yra saugi“, – kalbėjo seniūnams R. Juškaitis.
 
Jis dar priminė, kad jeigu seniūnijose yra socialinių darbuotojų, kurios nepaskiepytos ar atsisakė skiepo, bet kontaktuoja su žmonėmis, yra galimybė testuotis mobiliajame patikros punkte Šakiuose, tereikia pasiskambinti Karštąja koronaviruso linija 1808 ir registruotis. Anot R. Juškaičio, testavimas turėtų būti reguliarus, kas 7–10 dienų, tačiau prievolės nėra.

Pavaduotojas dar priminė seniūnams, kad šie turėtų tikrinti asmenis, esančius saviizoliacijoje, apie tokius asmenis informaciją seniūnai gauna.

„Bet mes negaunam atgalinio ryšio, jei ir nėra jokio pažeidimo atvejo nustatyta, turite pranešti, kiek buvo patikrinta, tą informaciją turėtumėte siųsti savivaldybės civilinės saugos specialistui“, – priminė R. Juškaitis.

Kalbėta ir apie seniūnijose numatytas patalpas, kuriose, esant reikalui, galėtų saviizoliuotis žmonės. Kol kas Sintautuose, pasak seniūno Kęstučio Birbilo, tik atšilus orams būtų galima įleisti žmogų, o kai šalo, patalpų joks šildytuvas neįšildytų. Pasak Griškabūdžio seniūno Sauliaus Naumavičiaus, jie taip pat neturi tokių patalpų, kadangi pradeda dirbti vaikų dienos centras, kurio pastate ir buvo minėtos patalpos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.